Gemeente Boxtel


Lancering publiekscampagne 'Alcohol 16min geen goed begin'

* 03-11-2009

Op 2 november start in Brabant-Noord officieel de publiekscampagne ?Alcohol 16min geen goed begin?. Er rijden dan in alle 21 gemeenten regiobussen met daarop een afbeelding van de jongeren en hun winnende slogan: ?Alcohol 16min, geen goed begin!?. Daarnaast gaat ook de website http://www.watalcoholmetjedoet.nl/ online. Met deze campagne wil het regionale alcoholpreventieproject aandacht vragen voor de problemen rond alcoholgebruik onder jongeren.

Link: http://www.boxtel.nl/nieuws.php

De website is enerzijds bedoeld voor jongeren, hun ouders, scholen, sportverenigingen, horeca en de detailhandel. Zij vinden hier informatie over alcoholgebruik onder jongeren en de mogelijkheden om zelf bij te dragen aan het voorkomen van alcoholgebruik onder de 16 jaar. Anderzijds vinden de 21 gemeenten, samenwerkingspartners en overige professionals hier informatie over alcoholpreventie, de regionale projectactiviteiten en de lokale interventies en activiteiten.

Publiekscampagne
Naast de website en de regiobussen ontwikkelt de GGD Hart voor Brabant een folder en -posters. Deze verspreidt de GGD vanaf begin december bij de betrokken partners en lokale instellingen, die alcoholpreventie activiteiten uitvoeren zoals Novadic Kentron, Bureau Halt en de Voedsel en Waren Autoriteit.

Meer informatie
Het project ?Alcohol 16min geen goed begin? is een project van de 21 gemeenten in de veiligheidsregio Brabant-Noord. Voor meer informatie hierover, kunt u contact opnemen met de GGD Hart voor Brabant via 0900 - 463 64 43 (lokaal tarief) of kijken op www.watalcoholmetjedoet.nl.