Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 12.30 uur

Utrecht, 15-11-2009

Dieven in gestolen auto

WOERDEN- Op vrijdagmiddag werden drie personen aangehouden in een gestolen auto. Omstreeks 14.00 uur werden er goederen gestolen uit een winkel aan het Plantsoen. De dieven verdwenen in een auto en het kenteken werd doorgegeven aan de politie. De agenten keken uit naar de auto en op de MA Reinaldaweg werd de auto gezien. De drie inzittenden, van 25 tot 46 jaar uit Den Haag werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. In de auto lagen diverse gestolen goederen.

Autobrand

TIENHOVEN- Op vrijdagmiddag werd een brandende auto aangetroffen op de Westbroekse Binnenweg. Omstreeks 17.45 uur kregen brandweer en politie de melding van de brandende auto. De auto raakte zwaar beschadigd. Onderzoek wees uit dat de auto eind januari 2009 was gestolen uit Lage Vuursche. De politie verzoekt getuigen te bellen via 0900-8844.

Overval op woning

MAARSSEN- Op vrijdagavond werd een overval op een woning gepleegd. Omstreeks 22.15 uur kwamen twee onbekende personen de woning binnen aan de Herenweg. De bewoners werden bedreigd met een vuurwapen en moesten geld afgeven. De overvallers gingen er vervolgens met de auto, een blauwe Volvo V 70 voorzien van het kenteken 67-TZ-LG, vandoor. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, district Rijn&Venen.

Veel spiegels kapot

HARMELEN- Op de nacht van vrijdag en zaterdag werden vernielingen gepleegd aan minimaal 15 autos. Dit gebeurde op de Korenmolen. Door onbekende personen werden spiegels van autos vernield. Bij sommige autos werden ook beide spiegels vernield. De politie verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, district Rijn&Venen.

Geslagen

WOERDEN- Op zaterdagochtend werd een jongen geslagen door een onbekende jongen. Omstreeks 03.30 uur zag een 21-jarige man dat er een opstootje aan de gang was aan de Oudesingel. Toen de 21-jarige man uit Oudewater daar was aangekomen kreeg hij een enorme klap tegen zijn kaak door een onbekend gebleven persoon. De klap was zo hard dat de man op de grond viel. Het is onbekend wie er betrokken was bij het eerder opstootje. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Brutale diefstal

MAARSSEN- Op zaterdagmiddag werd een vrouw op brutale wijze bestolen. Omstreeks 18.00 uur stapte een 29-jarige vrouw uit Zeist in haar auto aan het Bisonspoor. Ze legde haar handtas op de bijrijderstoel en wilde wegrijden. Plotseling werd de bijrijderportier opengetrokken en de tas werd weggegrist. Een zwarte bromfiets met daarop twee personen reed vervolgens hard weg. De politie verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, district Rijn&Venen.

Gestolen scooter

MAARSSEN- Op zaterdagochtend werd een gestolen (motor)scooter aangetroffen. Na binnengekomen informatie ging de politie poolshoogte nemen bij een woning aan de Duivenkamp. In de schuur troffen agenten een scooter aan zonder kentekenplaat. Deze scooter bleek als gestolen te boek staan. Een 16-jarige jongen uit Maarssen, die net kwam aanlopen, werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.