Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 15-11-2009

Geld buit bij gewapende overval

TILBURG: Bij een gewapende overval op een drogisterij aan het
Piusplein is zaterdagmiddag 14 november 2009 een geldbedrag gestolen. Er raakte niemand gewond. De betrokken medewerkster (19) was erg overstuur.

De overvaller kwam rond 16.30 uur de winkel aan het Piusplein binnen. De man bedreigde de 19-jarige caissière met een vuurwapen en deed vervolgens een greep in de kassa. Hij maakte een geldbedrag buit en vluchtte te voet weg. Het zou gaan om een donker getinte jongeman, gekleed in een blauwe jas, grijze broek. Hij droeg volgens getuigen een witte sjaal en blauw petje. Surveillance eenheden zetten direct de omgeving af in de speurtocht naar de overvaller. Rechercheurs zijn ter plaatse gekomen om de betrokkenen en getuigen te verhoren. Er werd aan ook 668 personen in de directe omgeving een SMS-Alert bericht
verstuurd met het verzoek om uit te kijken naar de dader. Hij is tot op heden nog niet gevonden.

Dronken automobilist rijdt door na het scheppen van een voetganger

TILBURG: De politie arresteerde in de nacht van zaterdag 14 november op zondag 15 november een 22-jarige inwoner van Tilburg. De man wordt verdacht van doorrijding na aanrijding en het rijden onder invloed. Bij het ongeval had hij een voetganger geschept en was er vervolgens vandoor gegaan.

Het ongeval gebeurde rond 03.55 uur op de Goudenregenstraat. Een 43-jarige Tilburger werd voor zijn woning aangereden en liep daarbij vermoedelijk een gebroken arm op. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Agenten bij het NS-station werden ondertussen door omstanders geattendeerd op een beschadigde
personenauto. Het bleek te gaan om de veroorzaker van het ongeval in de Goudenregenstraat. De 22-jarige bestuurder werd gearresteerd. Hij ontkende dat hij in de auto had gereden. Dit ondanks het feit dat een aantal getuigen het tegendeel verklaart.
De verdachte verkeerde onder invloed van alcohol. De ademanalyse gaf een adem-alcoholgehalte van 720 ug/l. De politie heeft twee
rijbewijzen (Nederlands en Pools rijbewijs)
ingevorderd. Gezien de ernst van het delict is de verdachte in voorlopige hechtenis gesteld.

Toezicht in uitgaansgebied Tilburgse binnenstad

TILBURG: De politie hield in de nacht van zaterdag 14 november op zondag 15 november tochtzicht op het uitgaanspubliek de Tilburgse binnenstad. Dat verliep in goede orde. Er werden drie arrestaties verricht.

De politie was met geüniformeerde agenten en bikers in het Tilburgse centrum aanwezig om het uitgaansleven in goede banden te leiden. Ook werd het uitgaansgebied in de gaten gehouden door middel van
cameratoezicht. De agenten onderhielden de hele avond en nacht nauw contact met twee medewerkers van de afdeling Handhaving van de Gemeente Tilburg en de diverse horecaportiers. Dit leidde tot een goede samenwerking, waarbij enkele dreigende opstootjes snel in de kiem gesmoord konden worden.
Twee 18-jarige arrestanten beledigden zonder aanleiding de
surveillerende agenten en kregen daarvoor proces-verbaal. De derde verdachte (21 jaar) voldeed niet aan een bevel of vordering die hij kreeg om verstoring van de openbare orde te voorkomen.
Enkele 'verveeloren' op een hardcorefeest in O13 werden door portiers verwijderd. De politie stond stand-by maar hoefde daar verder niet in actie te komen. De politie bekeurde verder wildplassers (boete 90,-) foutparkeerders (boete 60,) en andere wetsovertreders.

99 bekeuringen bij snelheidscontrole op Burg. Bechtweg

TILBURG: Op zaterdag 14 november 2009, verrichtte het
Verkeershandhavingsteam op de Burgemeester Bechtweg een
snelheidscontrole. De radarcontrole startte om 15.00 uur en duurde tot 21.30 uur. Gedurende die tijd passeerden 4.769 voertuigen de
radarapparatuur. In totaal reden er 99 passanten te hard. De snelste overtreder kwam met 112 km/u voorbij.
Alle overtreders krijgen binnenkort hun boete thuisgestuurd via het Centraal Justitieel Incassobureau. Snelheidscontroles in de regio Midden en West-Brabant vinden plaats op locaties waar doorgaans de maximale snelheid (fors) wordt overschreden. Harder rijden dan de toegestane snelheid levert gevaarlijke situaties op in het verkeer en maakt onnodig veel slachtoffers.

Dronken automobilist: 13 keer boven de maximale alcoholgrens

TILBURG: Een 24-jarige Tilburger werd zaterdagmorgen 14 november rond 04.00 uur aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur zat. Controle in het politiebureau wees uit dat hij ruim 13 keer de maximaal toegestane waarde had overschreden.

De man viel op omdat hij al telefonerend en slingerend over de Postelse Hoeflaan reed. Bij de Wandelboslaan nam hij de rotonde enkele keren, waarna hij midden op de weg stopte. Toen de agenten achter hem naderden, reed de man plotseling achteruit tegen de politieauto aan. Hierbij ontstond geringe schade. In de auto lag een open pilsflesje en stond een kratje bier. Hij werd gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. Daar onderging hij een ademanalyse (uitslag 1150 ugl). Omdat de man geen rijbewijs heeft, wordt hij door de wetgever gezien als 'beginnend bestuurder'. Dat betekent dat hij bij een
overschrijding van 88 ug/l al in overtreding is. In dit geval ruim 13 keer te veel dus. Hij weigerde om verder mee te werken. De man kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 26 uur opgelegd.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 15-11-2009 14:47 | © Regio Midden en West Brabant |