Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten Alblasserwaard / Vijfheerenlanden

Gorinchem, 15-11-2009

MAN VLUCHT NA STOPTEKEN; AUTO TE WATER
OTTOLAND Een 32-jarige man uit Langerak ging er in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 november vandoor toen agenten hem een stopteken gaven in verband met een alcoholcontrole. Dit gebeurde op de Graafdijk-Oost te Molenaarsgraaf. Op de kruising van de Hofwegen en de Weverkampweg in Bleskensgraaf stopte de verdachte alsnog. Een agent sprak hem aan, waarop de man er opnieuw met hoge snelheid vandoor ging. In de dorpskern van Ottoland aangekomen, reed de man via weg A in de richting van de N216. Op een brug raakte het voertuig echter van de weg en belandde in het water. De man kon uit het voertuig komen, waarna agenten hem een blaastest afnamen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Tevens bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Omdat de man gewond was geraakt aan zijn oor, is hij met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De Regionale Verkeersondersteuning doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

MAN VERNIELT RUIT BUURMAN
LEERDAM Een 28-jarige man uit Leerdam is op zaterdagavond 14 november aangehouden aan de Bergstraat. Hij zou een ruit van de woning van zijn buurman hebben vernield. Ook bij een woning in Beesd zou hij vernielingen hebben gepleegd. Terwijl de buurman zijn verhaal deed, kwam de verdachte aanlopen, waarop hij werd aangehouden. Hij bekende de vernielingen, en gaf aan dat hij deze gepleegd had naar aanleiding van een onenigheid. De politie maakt proces-verbaal op.

FIETSENDIEFSTAL
PAPENDRECHT Surveillerende agenten reden over de Burgemeester Keizerweg, toen zij twee jongens zagen rijden op een fiets zonder licht. Toen zij de twee wilden staande houden, gooiden de jongens de fiets neer en gingen er te voet vandoor. Na een korte achtervolging konden de agenten één van de twee verdachten aanhouden op de Beukmolen. Het bleek dat de twee de fiets hadden meegenomen van het busstation. De 14-jarige jongen uit Papendrecht is aangehouden. Na verhoor is hij heengezonden.

MAN SLAAT PLAATSGENOOT
LANGERAK Een 36-jarige man uit Langerak is op zaterdagmiddag 14 november aangehouden. De man zou een 70-jarige plaatsgenoot hebben geslagen na een verkeersruzie. De twee kwamen elkaar tegen op een smalle weg en kregen een woordenwisseling toen zij elkaar niet konden passeren. De 70-jarige man raakte door de klappen gewond aan zijn mond. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

BUSCHAUFFEUR BEDREIGD
SLIEDRECHT Aan het Burgemeester Winklerplein is op vrijdag 13 november een 22-jarige buschauffeur bedreigd. Omstreeks 21.20 uur stopte de chauffeur met zijn busje bij de bushalte aan deze straat. Hier zag hij dat er een gevecht gaande was tussen twee groepen jongeren. Op een gegeven moment kwam een aantal jongeren tegen zijn bus aan, waar de chauffeur iets van zei. Daarop kwamen er twee jongens op de bus af en kreeg hij door het geopende raam een klap in zijn gezicht. De buschauffeur stapte uit en sloeg terug, waarna een van de jongens een mes trok en hem bedreigde. Daarna gingen zij er vandoor. Mensen die iets hebben gezien of gehoord dat met de bedreiging te maken kan hebben, worden verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900 8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800 7000.