Samen TEDxAmsterdam volgen op achttien locaties in Nederland

13/11/2009 11:42

Booij, Klusman en Van Bruggen

Amsterdam, 12 november 2009 - Over precies een week vindt TEDxAmsterdam plaats. Op 20 november zal geen vrije stoel meer beschikbaar zijn tijdens de topconferentie in het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Vanwege alle belangstelling worden de Amsterdamse TEDTalks live vertoond op achttien locaties in Nederland. Ook zijn de presentaties van de ruim twintig topsprekers te volgen via verschillende websites , waaronder www.tedxamsterdam.nl. Onder het TED-motto 'Ideas Worth Spreading' kunnen betrokken (social) media de live-beelden van het evenement 'embedden' op hun websites. Via Twitter neemt de buzz rondom de conferentie op dit moment sterk toe.

Onder het motto 'Breakthrough' komen op 20 november de denkers en doeners met inspirerende ideeën op het gebied van technologie, entertainment, design, kunst, wetenschap en business bijeen in het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Tussendoor zijn er video's en demonstraties. Ook krijgen winnaars van de drie TEDx Amsterdam Challenges gelegenheid zich te presenteren. Het volledige programma is te vinden op www.tedxamsterdam.nl.

Gezamenlijk

Een compleet overzicht van alle locaties waar TEDxAmsterdam live gezamenlijk te volgen is, staat op de website van de organisatie: http://www.tedxamsterdam.nl/simulcast-locations-20-november/. Het betreft onder andere de volgende locaties:

Amsterdam, Pakhuis De Zwijger

Amsterdam, Dialogues House

Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam

Amsterdam, ABC Treehouse

Amsterdam, Lbi Lost Boys Invitation only

Amsterdam, The Hub, Invitation only

Arnhem, Hogeschool Arnhem en Nijmegen

Den Haag, Koninklijke Academie van Beelden Kunsten

Diemen, Hogeschool INHolland

Groningen, Fundament All Media

Haarlem, INHOLLAND Haarlem

Leeuwarden, Hogeschool van Leeuwarden Invitation only

Nijmegen, Hogeschool Nijmegen

Rotterdam, Hogeschool Rotterdam

Rotterdam, The Hub Invitation only

Utrecht, MINDZ.com (Seats2Meet)

Utrecht, Energize Invitation only

Zutphen, Alliander Invitation only

Over TEDx Amsterdam

De eerste TEDxAmsterdam vindt plaats op 20 november 2009 in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam en belooft op meerdere fronten een bijzonder evenement te worden. Niet alleen brengt de organisatie vele topsprekers bijeen, maar ook de gastenlijst voor dit invitation-only evenement bestaat uit 500 opinieleiders. Een speciale commissie moet de ideale samenstelling bepalen van topwetenschappers, sleutelfiguren uit de het bedrijfsleven, kunstenaars en jonge talenten die op andere manieren hun hoofd boven het maaiveld uitsteken.

Over TEDx

In de geest van het motto "Ideas Worth Spreading" biedt TED een licentieprogramma dat scholen, bedrijven, bibliotheken of zelfs een groep vrienden in staat stelt om TED te ervaren door zelf lokaal evenementen te ontwikkelen en organiseren. Dit vindt plaats onder de noemer TEDx, waarbij de "x" staat voor "independently organized". TED ondersteunt deze initiatieven met een gratis handleiding met gedetailleerd advies, het recht om TED Talks te gebruiken, promotie op de TED-website en het TEDx label.

Over TED

TED is een jaarlijks evenement waar de grootste denkers en doeners van de wereld uitgenodigd zijn om hun passie te delen. "TED" staat voor Technology, Entertainment, Design - drie brede onderwerpen die samen onze toekomst vormgeven. Maar TED behandelt ook andere baanbrekende ideeën op het gebied van kunst, wetenschap en business. Bezoekers noemden TED "the ultimate brain spa" en "a journey into the future, in the company of those creating it." De deelnemers aan de conferentie -CEO's, wetenschappers, creatieven en filantropen- zijn bijna net zo uitzonderlijk als de sprekers, waaronder in de afgelopen jaren Bill Clinton, Bill Gates, Jane Goodall, Frank Gehry, Paul Simon, Sir Richard Branson, Philippe Starck and Bono.





http://www.tedxamsterdam.nl