Gronings bedrijf schenkt ontmoetingsplek aan senioren

16/11/2009 14:02

Schipper Handelsonderneming BV

Een groot tekort aan ontmoetingsplekken voor senioren heeft een bedrijf uit de provincie Groningen bewogen een gebouw en ruimte ter beschikking te stellen. Het onderkomen zal op vrijdag 20 november a.s. om 14.00 uur worden onthuld door burgemeester Galama op het bedrijfsterrein van Schipper Houtbouw, Steenhouwer 20 te Stadskanaal.

Dat de vergrijzing als een probleem wordt gezien is bekend, met name bekeken vanuit de ogen van de niet-senioren. Opmerkelijk is het dan ook te noemen dat het bedrijf Schipper Houtbouw door de ogen van de senioren heeft gekeken en met het idee is gekomen om een ontmoetingsplek te creëren. Het heeft een 'hufterproof' duurzaam gebouw ontwikkeld, compleet overdekt en deze ter beschikking gesteld aan deze groep van onze samenleving.

Directeur Eddy Schipper van Schipper Houtbouw constateerde dat senioren, met name in het centrum, eerder als een soort last dan een lust worden gezien. "Dit heeft me aan het denken gezet. Het kan toch niet waar zijn dat deze mensen, die over het algemeen hard hebben gewerkt aan de luxe samenleving waarin wij nu mogen leven, niet meer welkom zijn op bepaalde plekken. Ik denk dat ieder mens ook een sociaal maatschappelijke functie heeft en dat, naar eigen mogelijkheden, zo goed mogelijk mag invullen. Vandaar dat we met het idee zijn gekomen"

Heer Schipper is verheugd met het feit dat het idee breed wordt gedragen en is erg blij dat ook de overheid er open voor staat, hetgeen blijkt uit de toezegging van de burgemeester van Stadskanaal om het eerste officiële ontwerp van de gemeente te onthullen.






Noot voor de redactie:


Noot voor redacties
,