UMC Utrecht


FC Utrecht steunt stamceltherapie WKZ

Sportieve overhandiging opbrengst gala

Op vrijdag 20 november zal FC Utrecht een symbolische cheque ter waarde van EUR37.500 overhandigen aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ), onderdeel van het UMC Utrecht, voor het
stamceltransplantatieproject van kinderarts en immunoloog Jaap Jan Boelens. Het project was een van de goede doelen van het eerste F.C. Utrecht Charity gala, dat de voetbalclub op 5 september jl. organiseerde.

Het doel van het project is het veiliger maken van stamceltransplantaties met navelstrengbloed. Door stamcellen uit navelstrengbloed te gebruiken verbetert de behandeling van kinderen met bijvoorbeeld bloedkanker, stofwisselingsziektes of ernstige afweerproblemen aanzienlijk.

Het WKZ is een van de twee pediatrische stamceltransplantatiecentra in Nederland en het leidende centrum ten aanzien van onderzoek op het gebied van navelstrengbloed. Inmiddels zijn meer dan 70 patiënten met navelstrengbloed behandeld.

De overhandiging van de cheque krijgt natuurlijk een sportief tintje. Enkele spelers van FC Utrecht brengen de kinderen in het WKZ een bezoek en komen zelfs in actie.