Gemeente Dongen

Een bijzondere dag voor Carmen, Timo en Lars!

Publicatiedatum: 20-11-2009

Op vrijdagochtend 20 november werden voor de tweede keer de Dongense Kinderlintjes uitgereikt. Burgemeester Simone Dirven-van Aalst en wethouder Ad Stoop maakten er in het gemeentehuis, samen met alle aanwezige familie en vrienden van de genomineerden, een feestelijke ochtend van. Voor de drie nieuwe Dongense helden, Carmen van Dooren, Timo Broeders en Lars de Brouwer, was de hele happening een grote verrassing!

Vrijdag 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind, is een belangrijke dag. En zeker in de gemeente Dongen waar we voor de twee keer de Kinderlintjes uitreiken. Want waarom zouden alleen volwassenen een lintje mogen ontvangen? In Dongen wonen ook kinderen die bijzondere prestaties leveren, zich inzetten voor een goed doel of op een andere manier het goede voorbeeld geven voor hun omgeving, aldus burgemeester Simone Dirven-van Aalst.

Voor alle kinderen was het vandaag een grote verrassing toen ze op het gemeentehuis aankwamen. Eén klas dacht dat ze kwamen voor een rondleiding en een andere klas dacht dat ze kwamen voor een verkeersactie. Aan het einde van de ochtend waren ze allemaal erg trots op hun klasgenootjes die een lintje hadden ontvangen, aldus wethouder Ad Stoop.

Carmen van Dooren
Carmen (7 jaar) van de St. Janschool heeft, nadat haar moeder van de trap viel (waarbij haar moeder het bewustzijn verloor) snel haar opa gebeld, voor haar moeder gezorgd en haar kleine broertje en zusje geholpen met aankleden, ontbijten etc. Ze hield haar hoofd koel in een moeilijke situatie en heeft daarmee haar moeder ontzettend goed geholpen. Een lintje heeft ze dan ook zeker verdiend!

Timo Broeders
Timo (7 jaar) van basisschool de Vlinderboom is lid van de club Kids tegen geweld en heeft deelgenomen aan een actie om speldjes te verkopen voor de club. Ook heeft hij op school gevraagd naar stoeptegels met lieveheersbeestjes er op, want lieveheersbeestjes staan symbool voor alle acties en dergelijke tegen zinloos geweld. Naast het speldje van een lieveheersbeestje kan Timo nu ook een Kinderlintje opspelden.

Lars de Brouwer
Lars (12 jaar) van de St. Janschool zamelt al ruim een jaar geld in voor t Zonneke. Hij doet dit in zn eentje én met zelfbedachte acties. Zo rijdt hij met zijn skelter, tegen betaling, kinderen rond in de wijk. Hij heeft cake gebakken en is daarmee langs de deuren gegaan. Hij brengt glaswerk naar de glasbak en doet vrijwilligerswerk en klusjes. Lars heeft het er druk mee en een lintje is hier dan ook zeker op zijn plaats.

Initiatief
Het idee van een Dongens kinderlintje is geboren nadat Trijntje van der Hoeven, samen met haar klasgenoten van destijds de JJ Anspachschool, begin 2008 dat verzoek had neergelegd bij wethouder Ad Stoop. Een oud-leerlinge van diezelfde school, Charlotte van Bijsterveld, maakte vervolgens het winnende ontwerp voor het Dongense Kinderlintje.

Kinderlintjes 2010
Het kinderlintje is bedoeld voor kinderen die een voorbeeld zijn voor anderen en wordt ieder jaar op 20 november (de Dag van de Rechten van het Kind) uitgereikt. Kinderen van vier tot en met twaalf jaar komen hiervoor in aanmerking. Onthoud deze datum dus goed, want volgend jaar vindt er wederom een uitreiking van het Kinderlintje plaats. We hopen dan nóg meer kinderen te kunnen onderscheiden, aldus burgemeester Simone Dirven-van Aalst.