Gemeente Nijmegen

Koninklijke onderscheiding voor Paul de Blot

20/11/2009

Prof.dr. Paul de Chauvigny de Blot ontvangt vrijdag 20 november 2009 de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt deze onderscheiding voor zijn bijzondere bijdrage, al meer dan zestig jaar, op maatschappelijk en academisch terrein. De Blot krijgt zijn onderscheiding uit handen van burgemeester Mik van Breukelen, tijdens de Dies Natalis van Nyenrode.

Ondanks zijn hoge leeftijd (85 jaar) bekleedt Nijmegenaar De Chauvigny de Blot sinds 2006 als hoogleraar een unieke leerstoel Business spiritualiteit aan de universiteit Nyenrode. Hij publiceert jaarlijks gemiddeld twee boeken en diverse artikelen, is hoofdredacteur van een academisch tijdschrift, adviseert tot op de hoogste regionen van de maatschappij, geeft lezingen aan managers uit het bedrijfsleven, is coach voor diverse hooggeplaatste personen en studentenpastor voor Indonesische en allochtone studenten. Naast zijn academisch werk is Paul de Blot sinds 1948 als priesterjezuïet ook nog eens zeer verdienstelijk in zijn pastoraat naar hulpbehoevenden.

Voor zijn komst naar Nederland in 1978 was hij bijna 30 jaar werkzaam als onderwijzer, leraar en docent op diverse onderwijs- en academische instellingen in Indonesië. Daarnaast was hij ook pastoraal actief voor studenten en hun families naast zijn functie als kapelaan bij de Indonesische marine.

De leerstoel Business spiritualiteit is speciaal ingericht toen Paul de Blot niet lang na zijn proefschrift "Vernieuwing van organisaties in een chaotische omgeving door vernieuwing van de mens" in 2006 werd benoemd als hoogleraar. Met zijn leerstoel heeft hij de basis gelegd voor een unieke en waardevolle academische richting in de bedrijfskunde die door zijn huidige relevantie een groeiende belangstelling geniet van academici, studenten, managers en werknemers.