Theo Huiberts van Marinebedrijf beste Praktijkopleider 2009

20/11/2009 16:00

ECABO

Theo Huiberts van het Marinebedrijf uit Den Helder mag zich de Beste Praktijkopleider 2009 van ECABO noemen. Dat is vandaag bekend gemaakt tijdens de finale in Amersfoort. Kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven ECABO schreef de verkiezing uit onder al haar sectoren. In totaal waren 30 praktijkopleiders genomineerd uit de economisch-administratieve, de ICT en de Orde en veiligheidssector.

De vakjury, met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en onderwijs, vindt Huiberts een zeer enthousiaste en betrokken praktijkopleider. Door zijn jarenlange ervaring kan hij stagiairs op een gerichte manier motiveren om het maximale uit hun stage te halen. Huiberts stimuleert de leerlingen het beste uit zichzelf te halen. "Er zit vaak meer in dan de stagiair zelf in de gaten heeft. Met een goede basishouding heb je de halve wereld", is het motto van deze praktijkopleider.

Binnen het Marinebedrijf heerst een cultuur met eigen regels, normen en waarden. Huiberts kijkt daarom goed of een leerling zich thuis voelt in deze wereld. Het Marinebedrijf geeft regelmatig gastlessen en scholen worden uitgenodigd voor bedrijfsbezoeken om kennis te maken met de Marine. De leerlingen weten zo waarvoor ze kiezen als ze stage gaan lopen stage bij dit bedrijf.

Prijs

Aan de vakjuryprijs is, naast een sculptuur, een geldbedrag van 2.500 euro verbonden. Het bedrag is bestemd voor een maatschappelijk relevant onderwijsproject. Daarnaast gaat het Marinebedrijf het opnemen tegen de praktijkopleiders van de andere kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven in de landelijke strijd om de titel Praktijkopleider van het Jaar. Zeventien kenniscentra vaardigen hiervoor een genomineerde af.

Andere finalist

Gerard Verwoolde van SSC ICT Hogeschool Utrecht was de andere finalist voor titel Beste Praktijkopleider.

Videopersbericht

Kijk op www.ecabo.nl/verkiezing

Beste leerbedrijf 2009

Vandaag is ook de prijs uitgereikt voor het beste leerbedrijf van 2009. Deze ging naar Teleperformance uit Maastricht. Het bedrijf heeft op relatief korte termijn een zeer goed opleidings- en stagebeleid neergezet en veel geïnvesteerd om het imago van de callcenter branche te verbeteren.

Over ECABO

ECABO is het kenniscentrum voor de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen en verbindt beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Ze doet dit met producten en diensten gericht op praktijkleren, competentiegericht beroepsonderwijs en examinering voor vmbo, mbo, hbo en particuliere opleiders. Meer informatie vindt u op www.ecabo.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.ecabo.nl/verkiezing