Volker Wessels Stevin NV

Minder CO2 tijdens transporten

20 november 2009

VolkerRail zoekt actief de samenwerking met leveranciers om samen CO2 te reduceren. Het eerste convenant met Volker Stevin Materieel is inmiddels getekend.

De CO2- reductie informatiemiddag van VolkerRail eind augustus kon op grote belangstelling rekenen van leveranciers. De grote opkomst gaf het belang en de interesse in duurzaam ondernemen voor de railinfrabranche aan. VolkerRail had een concrete vraag aan haar leveranciers: Doet u met ons mee?

VSM voert de transporten uit om het materiaal van VolkerRail op de werken te krijgen. Uit de berekening van de CO2 -footprint van VolkerRail bleek dat het grootste deel van de CO2-uitstoot wordt veroorzaakt door transporten. De samenwerking met VSM is dan ook snel gezocht om ook de wegtransporten CO2-armer te maken. Na het bepalen van eigen Carbon Footprint van VolkerRail (Scope 1&2 van het Greenhouse Gas (GHG) Protocol), is dit initiatief uitgevoerd volgens de Scope 3 methode van het protocol om leveranciers en opdrachtgevers te betrekken en samen CO2 reducties mogelijk te maken.

Inmiddels is het convenant met VSM ondertekend, waardoor ervoor gezorgd wordt dat het materieeltransport met minder CO2 uitstoot gepaard gaat. Het doel is om in 2012 een CO2-reductie te realiseren van 10% ten opzichte van 2009.