Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 november 2009

Marije Versteeg / Sandra Tiethoff: 053-4555588

Bij diverse verkeerscontroles in zijn 35 processen-verbaal uitgeschreven

Enschede / Glanerbrug / Overdinkel / Glane en Denekamp

De politie heeft donderdag 19 november tijdens een grote verkeerscontrole in Enschede / Glanerbrug/ Overdinkel / Glane en Denekamp 35 processen-verbaal uitgeschreven. Het Verkeers Handhaving Team van de politie Twente heeft in deze regio deelgenomen aan een zogenoemde Korridorfahndung. Deze Korridorfahndung is een georganiseerde controle langs de landsgrenzen van Groningen tot aan Aken. Diverse instanties werkten mee aan deze controles, waaronder de Duitse politie-instanties, de Koninklijke Marechaussee en de Douane.

Proces-verbaal is onder andere opgemaakt voor: Het rijden onder invloed van alcohol, het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs, het niet dragen van een autogordel, geen geldig APK, niet verzekerde auto's en diverse andere overtredingen. (2009054803)

Politie controleert extra naar aanleiding van klachten

Enschede

De politie heeft donderdag 19 november tijdens een verkeerscontrole in Enschede 21 processen-verbaal uitgeschreven. De controles werden gehouden op de Brakerhorst, waar het door wegwerkzaamheden aan de Noord-Esmarkerondweg momenteel erg druk is (30 kilometer zone) en op de Heutinkstraat.

Proces-verbaal is onder andere opgemaakt voor: Het niet dragen van een auto gordel, het overschrijden van de maximum snelheid, het rijden met gladde banden, het niet voeren van fiets/bromfietsverlichting en het niet kunnen tonen van een geldig (2009054778)

Winkeldief aangehouden na diverse winkeldiefstallen Enschede
Een 39-jarige Enschedeër werd donderdag 19 november aangehouden, omdat hij op heterdaad werd betrapt tijdens een winkeldiefstal in Enschede.

Donderdag 19 november omstreeks 16.30 uur zag een oplettende medewerker van een winkel aan de Noorderhagen een man diverse goederen meenemen zonder deze te betalen. De man werd aangehouden en direct overgedragen aan de politie. Tijdens de aanhouding was de man erg vervelend en bedreigde een medewerker van de winkel. Uit onderzoek bleek dat de man meerdere winkeldiefstallen had begaan die middag. De man, een 39-jarige Enschedeër, is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009054712)

Vijf jongens beroofd

Enschede

Donderdagavond 19 november werden omstreeks 20.30 uur vijf Duitse jongens beroofd op het Hoedemakerplein in Enschede.

Donderdagavond reed een surveillerende motoragent richting het Stationsplein in Enschede. Op de hoek met de Brammelerstraat werd hij aangesproken door vijf Duitse jongens, één van 17, drie van 18 en één van 19 jaar oud. Deze vertelden hem dat zij zojuist waren beroofd door een man. Aan de hand van het signalement dat zij opgaven kon de dader, een 25-jarige Enschedeër, enige tijd later aangehouden worden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2009054759)

Automobilist onwel geworden op A35

Borne

Donderdagmorgen omstreeks 08.20 uur is een 27-jarige Enschedeër onwel geworden terwijl hij op de A35 reed, ter hoogte van Borne. Hij raakte aan de linkerkant van de weg de vangrail, waardoor hij rechts door de berm, over de invoegstrook, wederom door de berm, door de sloot en tenslotte rechts in het weiland tot stilstand kwam. De man moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. (2009054508)

Man gewond na eenzijdige aanrijding

Nutter

Donderdag 19 november raakte een 23-jarige man uit Noordscheschut gewond bij een eenzijdige aanrijding op de Vasserweg in Nutter.

Omstreeks 20.40 uur kreeg de politie melding van een eenzijdige aanrijding op de Vasserweg in Nutter. Ter plaatse was de 23-jarige automobilist goed aanspreekbaar en deelde de politie mede dat hij waarschijnlijk te hard had gereden en dat hij onbekend was met de bochtige weg. Hij kwam vanuit de richting Ootmarsum, gaande in de richting Vasse. Bij een bocht naar links had hij teveel doorgestuurd waardoor hij in de linkerberm terecht kwam. Vervolgens schoof hij over de rijbaan, waarna de auto kantelde en ondersteboven tot stilstand kwam. De bestuurder was zelf uit de auto geklommen via de geopende achterklep. Hij moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. (2009054793)

Verlichtingscontrole
Almelo
Op 19 november werd tussen 21.00 uur en 22.30 uur een verlichtingscontrole gehouden op de Ootmarsumsestraat. Daarbij werden in totaal 63 fietsers bekeurd voor het niet voeren van goede fietsverlichting. Ook werden nog drie bromfietsers bekeurd voor het rijden zonder helm, een automobilist voor een verlopen APK en inhalen over een verdrijvingsvlak. (2009054787)

Controle op inhaalverbod vrachtwagens Holten
Bij een controle op de naleving van het inhaalverbod voor vrachtwagens, werden donderdag 19 november tussen 15.00 uur en 18.00 uur elf vrachtwagenchauffeurs bekeurd voor het negeren van dat inhaalverbod.

Tijdens deze controle werden ook drie automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de gordel en een automobilist voor het niet hands-free bellen. Ook de bestuurder van een auto met aanhanger werd bekeurd. Hij reed 132 kilometer per uur waar 90 was toegestaan. (2009054745)

Man mishandeld in café
Enschede
Een 21-jarige man uit Epe werd op 20 november rond 04.00 uur mishandeld in een café aan de Oude Markt in Enschede.

De verdachte, een 21-jarig Enschedeër, had even daarvoor ruzie gekregen met een onbekend gebleven man. Daarbij was hij gewond geraakt. Toen de 21-jarige man uit Epe de Enschedeër passeerde, werd hij zonder aanleiding geslagen met een glas. Hierop werd hij onwel en moest met een hoofdwond naar het ziekenhuis worden gebracht.

De verdachte werd aan zijn eerder verkregen verwondingen in het ziekenhuis behandeld en daarna voor nader onderzoek ingesloten. (2009054821)

Dronken automobilist eindigt in de sloot Deurningen
De politie Twente heeft 20 november een 31-jarige automobilist uit Tubbergen aangehouden omdat hij onderinvloed van alcohol in een sloot is gereden en hij zich wilde onttrekken aan een controle.

In de nacht van donderdag op vrijdag 20 november omstreeks 03.15 uur zien surveillerende agenten een automobilist over de Vliegveldweg in Deurningen rijden. Omdat de automobilist over de weg slingert (van links naar rechts) geven zij hem een stopteken. Hieraan geeft de automobilist geen gehoor maar verhoogt zijn snelheid. Hierbij overschrijdt hij diverse malen de maximale snelheid van 80 km/u met wel ruim 60 km/u. Vlak voor de kruising Deurningerstraat met de Bisschopstraat verliest de automobilist de macht over het stuur en komt in de naastgelegen sloot tot stilstand. Hij blijft ongedeerd en wordt aangehouden en voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Op het bureau blaast hij, een 31-jarige man uit Tubbergen, 1,81 promille op de ademanalyse. Ook blijkt uit onderzoek dat zijn rijbewijs al is ingevorderd. Met diverse processen-verbaal mag hij na verhoor het bureau weer verlaten. (2009054817)

Woninginbraak, insluiper ontsnapt

Haaksbergen

Vrijdag 18 november heeft een vrouw vroeg in de ochtend een jongen betrapt in haar woning aan de Beethovenlaan. De insluiper ging er meteen vandoor op een zwarte omafiets. De politie zoekt getuigen.

Omstreeks 05:30 uur werd de 47-jarige bewoonster van een woning aan de Beethovenlaan in Haaksbergen wakker van haar hond die blafte. Ze ging naar beneden om te kijken waarom de hond had aangeslagen en werd daar voorbij gelopen door een jongen. Beiden schrokken, waarna de jongen de woning uit vluchtte via de voordeur.

De jongen pakte vervolgens een zwarte omafiets die hij voor de inbraak bij het huis had geparkeerd en vluchtte in de richting van de Mozartstraat. Bij controle merkt de bewoonster dat er geld is weggenomen.

De politie verzoekt mensen die iets verdachts hebben gezien om contact op te nemen met de politie. Dit kan met bureau Haaksbergen van Politie Twente door langs te gaan of te bellen naar 0900-8844. U kunt uw melding ook doen via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000. (2009054829)

Mishandeling meisje door groep jongeren, politie zoekt getuigen

Enschede

Donderdagmiddag 19 november omstreeks 15.00 uur een 15-jarig meisje op de brug op de Kuipersdijk mishandeld door een groepje van vier of vijf jongens. De politie zoekt getuigen.

Het meisje was met klasgenoten onderweg van school naar huis. Zij werden achterop gefietst door een groepje waarschijnlijk buitenlandse jongens van rond de 16 jaar. Eén van deze jongens fietste tegen de achterzijde van de fiets van één van de klasgenoten van het meisje. Eén van de buitenlandse jongens riep de anderen op om het meisje te pakken, waarna de hele groep haar achterna ging. Op de brug werd het meisje in haar buik geschopt en tegen de bruglening aan geduwd. Doordat het meisje huilde kwamen er mensen op af, waarna de buitenlandse jongens op de vlucht sloegen.

De jongens fietsten op zwarte omafietsen en een blauwe en grijze Gazelle. Ze hadden allemaal kort haar en een van hen had krullend haar en een pet op. De jongen die het meisje in de buik schopte droeg een wit/rood gekleurd vest.

De politie verzoekt mensen die iets van het voorval hebben gezien om contact op te nemen met de politie, door te bellen naar 0900-8844. U kunt uw melding ook doen via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000. (2009054703)

---- --