ZZP Beurs over ondernemen in crisistijd


Veel belangstelling voor ZZP ondernemerschap

HOUTEN, 20091110 -- Dat in tijden van economische crisis veel mensen starten als ondernemer merkt ook ondernemersorganisatie ZZP Nederland. Mensen zijn vooral op zoek naar duidelijke informatie en hulp, in begrijpelijke taal zonder franje. Op 20 en 21 november organiseert ondernemerorganisatie ZZP Nederland een eigen vakbeurs.

Dat de behoefte aan ondersteuning groot is blijkt uit de sterke groei van ZZP Nederland: dagelijks melden zich 25 nieuwe ZZP'ers bij de ondernemersorganisatie aan. Inmiddels hebben bijna 10.000 mensen zich aangesloten bij ZZP Nederland die mensen bijstaat met raad en advies.

Nationale ZZP Infodagen
Naast informatie via de website www.zzp-nederland.nl en de helpdesk organiseert de ondernemersorganisatie nu ook een vakbeurs op 20 en 21 november. Op deze beurs kan zowel de starter als ervaren ZZP'er terecht voor uitgebreide voorlichting, persoonlijk advies en kan men diverse workshops bijwonen over ondernemen. De beurs wordt mede mogelijk gemaakt door medewerking van De Belastingdienst, Kamer van Koophandel en het UWV.

Voorlichting en workshops op beurs
Op de beurs wordt een compleet programma aan voorlichting geboden, van administratie tot zorgverzekering voor ZZP'ers. Naast de stands worden ook tal van workshops verzorgd die ondernemers verder op weg moeten helpen zoals: starten als ondernemer, zelfstandig in de zorg, hoe kan ik mezelf profileren, marketing, zakelijke correspondentie, wetten en regels, juridische aansprakelijkheid, gezond ondernemen etc. Ook is de beurs een ontmoetingsplek voor ZZP'ers onderling.

Verkiezing Vakman van het jaar
Op vrijdag 20 november wordt tijdens de Nationale ZZP Infodagen ook de verkiezing vakman van het jaar gehouden. Dit is een initiatief van Werkspot.nl, de website voor vraag en aanbod van klussen. De genomineerden worden gescreend op vakmanschap, betrouwbaarheid en service.

Collectief voordeel door schaalgrootte
Naast de zeer uitgebreide informatie biedt ZZP Nederland ook veel collectief voordeel zoals een ZZP Zorgverzekering, ZZP administratiepakketten, en diverse ondernemersverzekeringen waaronder arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheid. Verder biedt de gratis helpdesk de mogelijkheid tot het stellen van vragen en adviezen op juridisch, fiscaal en economisch gebied. Johan Marrink van ZZP Nederland: "We zijn geen vakbond maar we opereren vanuit een ondernemersvisie, bovendien is de jaarbijdrage voor zelfstandigen slechts 20 Euro per jaar, daar staat veel tegenover".

Kortingkaart voor starters
De entree is gratis voor aangesloten ZZP'ers, niet aangesloten ZZP'ers kunnen een kortingbon downloaden op www.nationalezzpinfodagen.nl hierdoor heeft men recht op een korting van 50% op de entreeprijs van ¤ 10,-

De openingstijden van de Nationale ZZP Infodagen 2009 zijn:
Vrijdag 20 november 2009 van 14 tot 22 uur - Zaterdag 21 november 2009 van 10 tot 17 uur

Locatie: Expo Houten, Meidoornkade 24, - 3992 AE Houten