Gemeente Almere

College draagt steentje bij aan Stadsklok

27-11-2009 | Start: 10:00 | Eind: 10:45 | Locatie: Atelier Emeke Buitelaar, Mac3 Park, Bolderweg 2

Op vrijdag 27 november brengt een vertegenwoordiging van het college (Annemarie Jorritsma, Arno Visser, Martine Visser en Johanna Haanstra) een bezoek aan kunstenares Emeke Buitelaar. Allen leggen daar één van de laatste steentjes in het kunstwerk Time = Art. Emeke Buitelaar heeft voor het Stadshart van Almere een stadsklok met banken ontworpen. Het geheel is geïnspireerd om de Mayacultuur en Mayakalender.

De Stadsklok wordt geplaatst in het nieuwe deel van het Stadshart. De Stadsklok moet een ontmoetingsplaats worden voor zowel bewoners als bezoekers van Almere.

Het ontwerp van de Stadsklok
Het ontwerp bestaat uit vijf ornamenten; een zuil - de Stadsklok - van 3.40 meter hoog, omringd door vier banken in de kleuren rood, wit, blauw en geel - geheel in lijn met de kleuren van de Maya 'zegels' (sterrenbeelden in de Mayacultuur). De zuil is ook opgebouwd uit deze vier kleuren. De onderkant is ingelegd met Terrazzo en het bovenste gedeelte met mozaïeksteentjes en twee klokken. In de zuil staat de spreuk van Erasmus: "Tuum Tubi Narro Somnium" - ik vertel je je eigen droom -.