ProRail

Persbericht

26-11-2009

Werkzaamheden tijdelijke nieuwe toegang station Arnhem Sonsbeekzijde

In het weekend van vrijdagnacht 27 tot en met zondagnacht 29 november a.s. vinden werkzaamheden plaats aan de tijdelijke nieuwe toegang van station Arnhem. Aan de Sonsbeekzijde worden de liggers voor een nieuwe tijdelijke traverse ingehesen. Dit is alleen mogelijk zonder treinverkeer. ProRail richt de werkzaamheden zo in dat treinreizigers hier nauwelijks last van hebben, het treinverkeer vindt gewoon doorgang. Treinen arriveren en vertrekken alleen van andere perrons.

De werkzaamheden

Station Arnhem krijgt aan de Sonsbeekzijde een nieuwe entree. Op deze locatie staat nu nog het Koepelgebouw dat zorgvuldig gedemonteerd wordt om in Park Presikhaaf weer terug gebracht te worden. ProRail wil dat treinreizigers hier geen ongemak van ondervinden en bouwt daarom een nieuwe tijdelijke traverse en toegang. Via deze ingang kunnen treinreizigers altijd hun treinen bereiken.Â

Tijdens aankomend weekend wordt volcontinue (dag- en nachtperiode) gewerkt om de voorbereidende werkzaamheden voor deze tijdelijke toegang gereed te maken. Naar verwachting worden zondagochtend rond half 10 de liggers van de traverse ingehesen. In verband met de veiligheid is de toegang vanaf de Sonsbeekzijde dan voor ongeveer 10 minuten richting de perrons afgesloten. Treinreizigers dienen hier rekening mee te houden.

Na dit weekend wordt de traverse verder afgebouwd. De nieuwe tijdelijke toegang naar de perrons wordt medio januari 2010 geopend. De definitieve nieuwe toegang is eind september 2011 gereed.

Sporen in Arnhem

Sporen in Arnhem zorgt ervoor dat de capaciteit, betrouwbaarheid en beschikbaarheid van de sporen in en rond station Arnhem vergroot wordt. Op deze manier speelt ProRail in op de verwachte groei van het aantal treinreizigers in de nabije toekomst.

Op en nabij station Arnhem bouwt ProRail aan de noordzijde een nieuw vierde perron met twee nieuwe perronsporen en een ongelijkvloerse kruising aan de westzijde, een zogenoemde dive-under. Verder wordt de spoorlay-out geoptimaliseerd en de traverse behorende bij het station en twee viaducten (Bovenbrugstraat en Brinkweg) vervangen.

Meer informatie over het project en de werkzaamheden kunt u vinden op www.prorail.nl/sporeninarnhem .