Gemeente Hilversum

Bijeenkomsten van De Raad 18 november

publicatiedatum: woensdag 25 november 2009

Op woensdagavond 18 november 2009 waren er weer de bijeenkomsten van De Raad.

Onderwijshuisvesting
Het Onderwijshuisvestingsprogramma 2010 en -overzicht 2011-2012 kreeg in De Discussie een positief advies van de fracties met uitzondering van die van de VVD, GroenLinks en DLPH, die een voorbehoud maakten. Naast het programma kwamen ook de verbouwing van het Comeniuscollege en de locatie van de Mulock Houwerschool aan de orde. Hierover komen respectievelijk in december en in januari voorstellen van het college in De Discussie.

Leegstand
De fracties van GroenLinks en Leefbaar Hilversum gaan samen wethouder Jan Rensen een voorstel doen. In dat voorstel dragen zij een buurt aan waar sprake is van leegstand. Ze zullen dan bekijken of dat leegstand betreft waarbij de gemeente een rol zou kunnen spelen om de leegstand in te vullen, bijvoorbeeld door tijdelijk ander gebruik van het desbetreffende pand. Aan de hand van die proef, kan bezien worden of dit een traject is om verder uit te diepen. De wethouder beloofde te onderzoeken of het instellen van een leegstandsfonds, in combinatie met de nieuwe Leegstandswet, een bruikbaar instrument voor de gemeente kan zijn.

Kerkelandenvijver
In Het Besluit ging de gemeenteraad akkoord met de Definitieve randvoorwaarden en grondexploitatie 3e woongebouw Kerkelandenvijver. Als alles meezit, kan de bouw in 2010 beginnen. Alleen de SP stemde tegen het Masterplan Havenkwartier. Wethouder Rensen liet weten dat er een onderzoek wordt uitgevoerd naar de verkeersafwikkeling in en rondom het Havenkwartier.

Dit is een zeer beknopte samenvatting van de bijeenkomsten van De Raad op 18 november 2009. Wilt u meer weten, kijk dan op www.hilversumbis.nl