Senternovem

27-11-2009 | Handreiking `herinrichting diepe plassen' in concept gereed

Op de Baggernetbijeenkomst van 27 november 2009 is de conceptversie van de `Handreiking voor het herinrichten van diepe plassen' gepresenteerd.

Omdat op een aantal plekken in het land onrust is ontstaan over de mogelijke gevolgen voor de grondwater- en oppervlaktewaterkwaliteit, heeft de `commissie Verheijen' in juni 2009 geadviseerd om het proces rondom het herinrichten van plassen te verduidelijken. Het Implementatieteam Besluit bodemkwaliteit heeft in overleg met belangenpartijen en omwonenden dit advies verder uitgewerkt tot een handreiking. De handreiking geeft onder andere aan hoe gewenste ontwikkelingen in diepe plassen kunnen worden vastgelegd en wat er komt kijken bij een goede voorbereiding en uitvoering van herinrichtingsprojecten. Alle betrokkenen (van overheden en uitvoerders tot omwonenden) kunnen deze handreiking gebruiken als leidraad voor het doorlopen van een zorgvuldig proces voor het herinrichten van diepe plassen.

Geef uw reactie op de concept handreiking
U kunt tot uiterlijk 15 januari 2010 uw reactie op de handreiking geven. De reacties op de handreiking worden besproken in het Implementatieteam. Vervolgens wordt de handreiking in het eerste kwartaal van 2010 definitief gemaakt en verankerd in een circulaire bij het Besluit bodemkwaliteit.