Gemeente Binnenmaas

Ondertekening afstemmingsovereenkomst gemeente Binnenmaas en Bedrijvenpark Hoeksche Waard

Op donderdag 26 november hebben burgemeester A.J. Borgdorff en de directeur van Bedrijvenpark Hoeksche Waard, de heer H.L.M. van Lente, de afstemmingsovereenkomst tussen gemeente Binnenmaas en het bedrijvenpark ondertekend. Hiermee zijn de gemeente en het bedrijvenpark een stap verder in de realisatie van Bedrijvenpark Hoeksche Waard.

Ondertekening afstemmingsovereenkomst gemeente Binnenmaas en Bedrijvenpark Hoeksche Waard

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Afspraken over samenwerking

In de afstemmingsovereenkomst zijn afspraken vastgelegd over de samenwerking tussen de gemeente Binnenmaas en Bedrijvenpark Hoeksche Waard. Hierbij wordt onder andere ingegaan op grondverwerving, openbare voorzieningen, bouw- en woonrijp maken van kavels, duurzaamheid, gronduitgifte en planologische aspecten, kwaliteitsbegeleiding, beheer en de besluitvorming van de gemeente Binnenmaas en het bedrijventerrein Boonsweg.
Een goede afstemming met het naastgelegen bedrijventerrein Boonsweg is van belang voor de realisatie van Bedrijvenpark Hoeksche Waard omdat de ontsluiting naar de N217 van de eerste fase van het bedrijvenpark over het bestaande bedrijventerrein Boonsweg loopt. De Boonsweg krijgt een nieuwe aantakking en wordt aanzienlijk verbeterd. Na herprofilering van de Boonsweg zal de weg kwalitatief een bijdrage leveren aan Bedrijventerrein Boonsweg en tevens klaar zijn om te dienen als ontsluiting voor het Bedrijvenpark.

Bedrijvenpark Hoeksche Waard zal spoedig starten met de eerste werkzaamheden. Volgens de huidige planning wordt begin 2011 de eerste paal voor een nieuw bedrijfspand geslagen. Naar verwachting is de eerste fase rond 2015 afgerond en is het totale bedrijventerrein in 2025 gereed.

Algemene informatie Bedrijvenpark Hoeksche Waard:

In Bedrijvenpark Hoeksche Waard werken de vijf Hoeksche Waardse gemeenten (Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen) samen aan de ontwikkeling en exploitatie van het regionale Bedrijvenpark Hoeksche Waard. De werkzaamheden van dit project vinden plaats op het grondgebied van de gemeente Binnenmaas.

Bedrijvenpark Hoeksche Waard wordt een duurzaam bedrijvenpark en is gelegen in de Oost-Zomerlandsepolder tussen de A29 en Puttershoek en naast het bestaande bedrijventerrein Boonsweg. In de maand oktober 2009 is er in het kader van toetsing van duurzaamheid een samenwerkingsovereenkomst getekend met WE/adviseurs en het Bedrijvenpark voor toepassing GPR Bedrijfsgebouw 4. Dit is een instrument waarmee de kwaliteit en duurzaamheid van een gebouw wordt uitgedrukt.

Het bedrijvenpark is 112 hectare groot, waarvan 60 hectare uitgeefbaar is. Het bedrijvenpark zal gefaseerd worden ontwikkeld, de eerste fase omvat 20 hectare netto uitge0efbaar bedrijvenpark. Verwacht wordt dat er gemiddeld 4 hectaren per jaar worden uitgegeven. Vanaf januari 2010 zal worden gestart met de verkoop van de eerste kavels en vanaf november 2009 zal gestart worden met de reserveringen van de eerste kavels.

Dit is een persbericht van gemeente Binnenmaas en Bedrijvenpark Hoeksche Waard