Gemeente Breda

College Breda zet nieuwe stap in De Mandt in Teteringen

Het college van burgermeester en wethouders heeft besloten om de verkeersontsluiting van de Multifunctionele Accommodatie (MFA) De Mandt in Teteringen vervroegd aan te leggen.

Daarnaast stelt het college de gemeenteraad voor om ruim ⬠16 miljoen vrij te maken. Met dat geld kunnen de bouw van Multifunctionele Accommodaties De Mandt en Om de Haenen starten, en ook de tijdelijke huisvesting van De Springplank en de bouw de Nutsschool doorgang vinden.

Het college wil dat er voor de bouw van de Mandt, omstreeks oktober 2010, een bouwweg wordt aangelegd in zuidelijke richting, die aansluit op de Oosterhoutseweg. Het college stelt verder voor om, als De Mandt daadwerkelijk wordt gebruikt, ook een weg aan te leggen in noordelijke richting, die aansluit op de Groenedijk, zodat zowel naar het zuiden als het noorden kan worden ontsloten voor bestemmingsverkeer. Bewoners van Teteringen drongen al eerder aan op een goede verkeersontsluiting van zowel bouw- als bestemmingsverkeer. Met dit besluit wil het college hen tegemoet komen. Er wordt ook bestudeerd of aanvullende verkeersmaatregelen nodig zijn om sluipverkeer naar de Espakker en Branderij te voorkomen.

De komende maanden worden diverse overleggen met omwonenden van de Mandt, de tijdelijke Springplank en de Breeschot gepland . Hierbij worden omwonenden uitgenodigd verder mee te denken over de mogelijke verkeersoplossingen. Naast een goede verkeersafwikkeling hecht klankbordgroep De Mandt ondermeer aan goede inpassing van het gebouw ten opzichte van de bestaande dorpsrand als ten opzichte van de nieuwe wijk Bouverijen. Wat betreft de aansluiting van geplande appartementen en maisonettes aan de zuidzijde hebben de klankbordgroep van direct omwonenden en de gemeente helaas geen overeenstemming kunnen bereiken. De maquette van MFA de Mandt is te bekijken in het infocentrum Teteringen.

Inmiddels is de gemeente met de voorbereidingen van de tijdelijke huisvesting van De Springplank en van de Nutsschool gestart. Daarnaast wordt vanaf nu de realisatie van beide multifunctionele accommodaties ter hand genomen.

De raad bespreekt het voorstel in de raadscommissie Onderwijs en Economie op 1 december. De gemeenteraad neemt op 17 december een besluit.

Breda, 27 november 2009