Haven Amsterdam

'Parel' voor Haven Amsterdam

26 november 2009
De Milieufederatie Noord-Holland reikt een parel uit aan Haven Amsterdam. De parel wordt uitgereikt aan personen of organisaties die inspireren en zich inzetten voor een duurzaam Noord-Holland.

De Milieufederatie Noord-Holland is dit jaar veertig jaar geworden. En daarom trakteert de Milieufederatie twintig organisaties of personen in Noord-Holland op een parel. Marleen van de Kerkhof is een van die twintig personen en nam op 23 november j.l. de parel in ontvangst. De directeur van de Milieufederatie, Ernest Briet, overhandigde Marleen twee parels en sprak zijn waardering uit voor de duurzaamheidambities van Haven Amsterdam en voor de inzet van Marleen op dat gebied.

Haven Amsterdam mag één parel houden, de andere parel moet worden teruggegeven tijdens het lustrumcongres van de Milieufederatie op 3 december aanstaande. Tijdens dit lustrumcongres mag Marleen aangeven waar de Milieufederatie zich volgens haar de komende jaren maximaal voor moet inzetten.

Sinds enkele jaren voert Haven Amsterdam op informele basis overleg met maatschappelijke organisaties uit het Noordzeekanaalgebied. De Milieufederatie Noord-Holland maakt deel uit van dit overleg. Op deze manier blijft Haven Amsterdam in dialoog met partijen uit haar omgeving over natuur-, ruimte- en milieuvraagstukken, kunnen de verschillende partijen elkaar informeren over recente ontwikkelingen en worden gezamenlijk projecten uitgevoerd. Ook in het kader van het Masterplan Noordzeekanaalgebied voeren Haven Amsterdam en de Milieufederatie dialoog met elkaar.

Haven Amsterdam mag trots zijn op de parel, het is een erkenning voor de inspanningen van Haven Amsterdam om het havengebied op een duurzame wijze te ontwikkelen.

De overige parelontvangers zijn:
Wethouder A. van Dijk van Gemeente Haarlemmermeer; Stichting De Kwade Zwaan te Uitdam; wethouders De Boer en Piet van Gemeente Heerhugowaard; Houd Zijpe Leefbaar voorzitter Cor Koning; St. Open Polders voorzitter Ard Schenk; Hans Roodzand, medewerker Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier; Huisvuilcentrale Alkmaar directeur Wim van Lieshout; Beschermers Amstelland voorzitter Kees van Tilburg; Provinciaal Adviseur Ruimtelijke Kwaliteit Miranda Reitsma; Winnaar Beste Buren Actie van Klimaatstraatfeest Tim Doornewaard; Agriport A7 directeur A. Hiemstra; J. Geldorp-Pantekoek, burgemeester van Texel; Gooisch Natuurreservaat rentmeester Henk Korten; Fred Gardner van Teamwork Technology; Paul Bos, initiatiefnemer van Bouwland regio Schiphol; Patrick Teunissen, medewerker Gemeente Amsterdam; Bert Stelder van Manifestgroep Beemster; Dick Jonker, natuurbeschermer actief voor meerdere organisaties in de Zaanstreek.