Belgische Federale Overheid


*

De nieuwe CO2-gids is beschikbaar

Datum: 27 november 2009

De nieuwe versie van de ' CO2 -gids van de auto' is verschenen. De gids biedt een overzicht van de CO2 -uitstoot, het brandstofverbruik en de EURO-norm van alle nieuwe wagens op de Belgische automarkt in september 2009.
U kunt al deze gegevens ook raadplegen via een online berekeningsmodule. Bovendien kunt u met de module nagaan hoeveel uw huidige of uw nieuwe wagen u op middellange termijn zal kosten.

In de CO2 -gids vindt u ook alle informatie over de korting op factuur bij aankoop van een zuinigere wagen en de fiscale aftrekbaarheid bij aankoop van een nieuwe bedrijfswagen.

Opvallend is dat het aantal wagens dat recht geeft op de korting sterk toeneemt. Van september 2008 tot september 2009 was er een toename van maar liefst 74 %. Een duidelijk bewijs dat ook de autobouwers steeds meer rekening houden met het milieu.

U kunt de gids bestellen via de website 'Energievreters' of telefonisch op het nummer 02 524 97 97. De gids is ook gratis te verkrijgen bij alle concessiehouders.

U kunt de gids ook downloaden in PDF-formaat (pdf, 83 p. - 10,8 MB).

Meer informatie over de nieuwe CO2 -gids vindt u in het officiële persbericht van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu.

Meer informatie over energiezuinige en milieuvriendelijke wagens vindt u op de energievreterswebsite van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu.