Schoolkinderen onthullen grootste fruitschaal van Nederland

27/11/2009 15:00

Achmea Divisie Zorg

OMMEN, 27 november 2009 - 750 schoolkinderen uit Ommen en omgeving gaven vrijdag 27 november 2009 de aftrap van de campagne IK Lekker fit!? Een initiatief van Zilveren Kruis Achmea, Sportservice Overijssel, GGD IJsselland, Carinova, Icare, JUMP en Noordhoff Uitgevers. Zij willen kinderen stimuleren gezond en actief te leven. Barbara de Loor presenteerde de middag in de Carrousel in Ommen. Paul Rosenmöller, voorzitter convenant Overgewicht hield een toespraak en onthulde de grootste fruitmand van Nederland. De samenwerkende partijen tekenden een convenant Gezond Gewicht om onder meer het lesprogramma Ik Lekker fit?! aan scholen in de provincie Overijssel aan te bieden.

De middag werd afgesloten met 750 Zumba-dansende kinderen en leerkrachten.

IK Lekker Fit!? is het gezonde leefstijlprogramma voor basisschoolkinderen dat gebaseerd is op het lesmethode Lekker fit!?. De deelnemende partners zeggen in het convenant toe dit initiatief de komende 3 jaar actief te ondersteunen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.