Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Seksuele gezondheid

Kamerstuk, 27 november 2009

PG/CI-2965226

In deze brief geeft staatssecretaris eerst kort weer op welke wijze ons denken over seksualiteit zich in het verleden heeft ontwikkeld, hoe de overheidsbemoeienis is veranderd en welke nationale en internationale verworvenheden tot stand zijn gekomen (hoofdstuk 2).

In hoofdstuk 3 gaat de staatssecretaris eerst in op de centrale waarden als uitgangspunt voor overheidsbeleid. Vervolgens beschrijft ze de taken van de overheid op het gebied van seksuele gezondheid en de investeringen die gepleegd worden.

In hoofdstuk 4 gaat ze in op - bestaande, verergerde danwel nieuwe - problemen die ze signaleert en die extra inspanningen noodzakelijk maken. Ook geeft ze daarbij aan welk beleid ze wil handhaven, wat ze gaat intensiveren en welke nieuwe maatregelen ze gaat treffen.

In deze brief doet de staatssecretaris ook de toezegging gestand uw Kamer een aantal voorbeelden te sturen van lespakketten die ze voor docenten heeft laten ontwikkelen. Ook gaat ze - zoals toegezegd in de brief `Allochtonen en seksuele gezondheid' - in op de wijze waarop ze de seksuele gezondheid van nieuwe Nederlanders in de toekomst wil verbeteren.

Verwijzingen


* Seksuele gezondheidKamerstuk | 27 november 2009 | pdf, 25 pag., 197 kB

Zie het origineel