Ingezonden persbericht


Alkmaar, 9 november 2009

ArcMundi Haarlemmermeer: debat over gemeente, diaspora en internatonale samenwerking

Op 27 november 2009 organiseren Diaspora Forum for Development (DFD) en COS Noord-Holland een avond over gemeente, diaspora (migranten- en vluchtelingenorganisaties) en internationale samenwerking. Tijdens deze avond worden concrete voorbeelden getoond uit gemeente Haarlemmermeer en vindt een politiek debat plaats. Ook is er ruimte om ervaringen uit te wisselen en te netwerken. Het debat vindt van 19:00 tot 22:30 uur plaats in hotel De Beurs in Hoofddorp.

Op welke manier zijn diaspora en de gemeente Haarlemmermeer betrokken bij projecten op het gebied van onderwijs voor meisjes, gezondheidszorg en inkomensverbetering in ontwikkelingslanden? Hoe wordt daarin in Nederland samengewerkt en wat levert dit de Nederlandse samenleving op? De Nederlandse minister van Ontwikkelingssamenwerking zegt dat armoedebestrijding een zaak is van iedereen. Zijn we het daar mee eens en wie speelt welke rol? Deze en andere vragen staan centraal tijdens deze avond.

Na de introductie van mevrouw Suad Farah worden 'best practices' uit gemeente Haarlemmermeer gepresenteerd door Ali Ware (Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Migranten), Ruby Langeveld-Cumba (stedenband Haarlemmermeer-Cebu) en Ozdem Yalim (Diaspora Forum for Development). Daarna is er een politiek debat met in het panel Wouter Veenhoven (Stichting Inzicht), Peter van Groenigen (Haarlemmermeerse Actieve Politiek), Wil Landzaat-Kingma (raadslid PvdA) en Anneke van der Helm (fractieassistent CDA). Na afloop is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en te netwerken.

ArcMundi is een samenwerkingsverband van DFD, Oxfam Novib en COS Nederland. ArcMundi zet in op het versterken van de positie van migranten- en vluchtelingenorganisaties in de internationale samenwerking. Discussies, netwerkontwikkeling en deskundigheidsbevordering zijn daartoe de gekozen methodieken. Dit debat is een van de zes ArcMundi debatten die dit najaar plaatsvinden. www.arcmundi.nl

Aanmelden
Wilt u bij het debat aanwezig zijn, meld u dan voor 20 november aan bij COS Noord-Holland via info@cosnoordholland.nl of telefonisch via (072) 520 25 17. www.cosnoordholland.nl.

Noot voor de redactie,