Tweakers.net uitgeroepen tot Beste Website van het Jaar van Nederland

27/11/2009 00:00

VNU Media

Tweakers.net is donderdagavond tijdens de uitreiking van de Website van het Jaar-verkiezing als grote winnaar uit de bus gekomen. De grootste consumentenelektronica- en technologiesite van Nederland mag zich een jaar lang 'Beste Website van het Jaar' noemen.

Tweakers.net laat hiermee andere genomineerde sites als Google, Marktplaats en Hyves achter zich. In voorgaande jaren werden eerder Google en Hyves uitgeroepen als Beste Website van het Jaar. Niet alleen is Tweakers.net uitgeroepen tot website van het jaar, ook ging de website aan de haal met de titel 'beste nieuwssite' en 'beste vergelijkingssite'.

"Tweakers.net is uiteraard erg blij met deze erkenning", zegt Wilbert de Vries, hoofdredacteur van Tweakers.net. "We timmeren nu ruim tien jaar aan de weg en hebben enkele jaren geleden bewust de verbreding opgezocht. Niet alleen hebben we fors geïnvesteerd in de redactie en achterliggende formule, ook hebben we grote stappen gezet met onze Pricewatch-product- en prijsvergelijker. Deze inspanningen beginnen zich nu terug te betalen."

"Nadat we in 2008 werden uitgeroepen tot 'beste nieuwssite', zijn we ook dit jaar verkozen tot beste website in de categorie Nieuws", aldus De Vries. "Dit jaar waren we voor het eerst genomineerd in de categorie Vergelijk. Door alle vernieuwingen in onze Pricewatch de afgelopen tijd, was deze nominatie in onze ogen meer dan terecht. Dat we als nieuwkomer in deze categorie ook meteen hebben gewonnen, onderstreept dat we ook met onze vergelijker de juiste weg zijn ingeslagen."

"We hadden onszelf al bewezen op het gebied van computerhard- en software en drukken nu aantoonbaar ook ons stempel op de elektronica-, games- en mobiele telefoniemarkt", aldus De Vries. "Het feit dat we als algehele winnaar uit de bus zijn gekomen, is een aangename verrassing en een beloning voor onze inzet en ambitie."

De Website van het Jaar-verkiezing is een jaarlijks terugkerend initiatief, waarbij Nederlandse consumenten hun stem kunnen uitbrengen op de in hun ogen beste website in diverse categorieën. Tweakers.net concurrerende in de genomineerde categorieën Nieuws en Vergelijk met bekende namen als Nu.nl, Telegraaf.nl, Kieskeurig.nl, Vergelijk.nl en Beslist.nl. In de categorie Community, waar Tweakers.net ook was genomineerd, greep de site net mis.

Over Tweakers.net

Tweakers.net is met meer dan 3 miljoen unieke bezoekers en 60 miljoen pageviews per maand de grootste consumentelektronica- en technologiesite van Nederland. Tweakers.net bestaat ruim tien jaar en is sinds 2006 onderdeel van VNU Media.

Over Website van het Jaar

De Website van het Jaar verkiezing op websitevanhetjaar.nl is de grootste internationale People's Choice Award en wordt jaarlijks georganiseerd door online marktonderzoeksbureau MetrixLab en Emerce.





http://tweakers.net