Gemeente Heemskerk


dinsdag, 08 december 2009

Eerste steenlegging project Jan Ligthartstraat

Op donderdag 10 december legt wethouder L.J.M. van der Kolk de eerste steen voor het project van twaalf nieuwbouwwoningen aan de Jan Ligthartstraat. Dit is ook het eerste bouwproject dat voortvloeit uit de samenwerking tussen de gemeente Heemskerk en WOONopMAAT, de tweede fase van de herstructurering.

Op de locatie Jan Ligthartstraat/Jan van Kuikweg komen nieuwbouwappartementen, waaronder ook een aantal brugwoningen. Deze brugwoningen zijn bedoeld voor woningzoekenden die onverwacht woonruimte nodig hebben, maar door hun situatie niet als urgent aangemerkt kunnen worden. Bijvoorbeeld bij een echtscheiding, of als iemand wegens werk deze kant op moet verhuizen.

Tweede fase
De gemeente Heemskerk en WOONopMAAT werken in de tweede fase van de herstructurering aan de kwaliteit van het wonen in Heemskerk. De komende tien jaar worden elf locaties in Heemskerk onder handen genomen. Verouderde woningen worden gesloopt en vervangen door betaalbare nieuwe woningen, die beter aansluiten op de vraag uit de woningmarkt. Er wordt variatie aangebracht in de buurt: laagbouw en hoogbouw, koop- en huurwoningen wisselen elkaar af zodat er voldoende te kiezen is voor de inwoners van de gemeente.

---