Gemeente Hilversum

"Bedankt voor het uitbundig verfraaien van m'n uitzicht"

publicatiedatum: donderdag 10 december 2009

Astrid Bos blij met opgeknapte vijver Kerkelanden

"Wat is dat mooi geworden, het renovatieproject vijver op de hoek Kerkelandenlaan/Kloosterlaan. Wekenlang heb ik het sloopwerk en de daarop volgende vernieuwingen gade geslagen vanaf de straat en vanuit de Zeverijnflat, 7 hoog. Zelfs nu de natuur op z'n kaalst is, kan je al zien hoe schitterend het gaat worden in de komende lente".

Astrid Bos is zo enthousiast over wat de gemeente Hilversum tot stand heeft gebracht met de renovatie van de vijver dat zij dat gemaild heeft naar de gemeente. "Ik woon in de Heidestraat. Ik ga regelmatig boodschappen doen in de Kerkelanden. Per scootmobiel, dus ik had alle tijd om te zien hoe de vijver en omgeving werden opgeknapt. Onderweg bezoek ik meestal mijn ouders die in de Zeverijnflat wonen en vanaf 7 hoog zie je nog beter hoe mooi het is geworden".

De vijver tussen de Diependaalselaan en de Kloosterlaan was ook hard aan een opknapbeurt toe. Inspecteur/beheerder Groen, Arie van Dijk: "De beschoeiing is vervangen. Aan de kant van de Kerkelandenlaan is een natuurvriendelijke oever gemaakt. De oude steile oever is afgevlakt, zodat de eenden gemakkelijker de vijver in en uit kunnen. Er zijn matten met waterplanten aangelegd. Bomen die op de beschoeiing stonden, zijn vervangen en het bosje op de hoek Diependaalselaan/Kerkelandenlaan is uitgedund. We hebben de Amerikaanse vogelkers verwijderd, eilandjes aangelegd, er is ingezaaid en aangeplant. Vorige week zijn als laatste de bomen geplant".

Astrid: "Ik ben niet de enige die ervan geniet. Watervogels van diverse pluimages hebben zich al een plaats veroverd. Het beste compliment, zou ik zeggen. Wij mensen kunnen het wel mooi vinden, maar als dieren meteen volop gebruik gaan maken van een vernieuwde plek, dan zit het wel goed, dacht ik zo. Nogmaals, bedankt voor het uitbundig verfraaien van m'n uitzicht als ik 's morgens vroeg langs deze plek rijdt en mijn ouders zijn het hier helemaal mee eens".