FloraHolland


Veiling Rhein-Maas naam van nieuwe veiling in Herongen

Bestuursorganen en NMa positief over joint venture Landgard en FloraHolland

Gezamenlijk persbericht FloraHolland en Landgard (Straelen/Aalsmeer - 10 december 2009) - In oktober 2010 draaien de acht veilingklokken in Herongen. De nieuwe bloemen- en plantenveiling is een joint venture van Landgard en FloraHolland en vormt een bundeling van drie veilingactiviteiten in de regio Rhein-Maas. De naam van het nieuwe Duitse bedrijf is Veiling Rhein-Maas. De bestuursorganen van Landgard en van FloraHolland hebben afgelopen periode positief besloten over de definitieve oprichting van de nieuwe veiling in Herongen. Daarnaast is de meldingsprocedure met de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) positief afgerond.

In juli 2009 werd een onderzoek aangekondigd naar de mogelijkheid om de veilingactiviteiten van FloraHolland in Venlo en die van Landgard in Lüllingen en Herongen samen te brengen in Herongen. Dit onderzoek is nu afgerond en heeft geresulteerd in de concrete invulling van de meest belangrijke aspecten en een positieve besluitvorming in beide organisaties. In oktober 2010 zal het bedrijf volledig operationeel zijn.
In de loop van deze week ontvangen aanvoerders, handelaren, medewerkers en overige relaties van Landgard en FloraHolland een uitgebreide brochure over Veiling Rhein-Maas. Deze is bovendien beschikbaar op de internetsites van beide bedrijven.

Meer informatie is ook beschikbaar tijdens de vakbeurs IPM in Essen (26-29 januari 2010), waar de Veiling Rhein-Maas haar stand zal hebben in Hal 1, stand 201.

Over Landgard
Bij de coöperatie »Landgard eG« zijn momenteel ca. 3000 leden-tuinbouwbedrijven aangesloten. Zij leveren hun producten aan bij de operationele werkmaatschappijen »Landgard Blumen & Pflanzen« en »Landgard Obst & Gemüse«. De productgroepen van »Landgard« zijn Potplanten, Snijbloemen, Groente en Fruit en Tuin- en Bloemisterijbenodigdheden. Onder Landgards klanten bevinden zich zowel de groothandel alsook de detailhandel. De jaaromzet van »Landgard« bedroeg in 2008 in totaal 1,26 miljard Euro. Voor meer info over Landgard: www.landgard.de

Over FloraHolland
De coöperatieve bloemenveiling FloraHolland biedt telers en klanten een netwerk van zes (inter)nationale marktplaatsen (Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg, Venlo, Bleiswijk en Eelde), een landelijk opererende bemiddelingsorganisatie (FloraHolland Connect) en een internationaal actieve afdeling Import. Als wereldwijd grootste veilingorganisatie verwerkt FloraHolland jaarlijks 11,1 miljard bloemen en 1,3 miljard planten. Bij FloraHolland werken circa 4.500 medewerkers. De jaaromzet is circa 4 miljard euro. Voor meer informatie over FloraHolland: www.floraholland.com