Provincie Noord-Holland

Afstemming gemeenten en ontwikkelaars over ontwikkeling bedrijventerreinen

10 december 2009 - Nieuwsartikel

Alle partijen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van bedrijvenpark Distriport Noord-Holland (Koggenland) en bedrijvenpark ât Zevenhuis (Hoorn) hebben in het provinciehuis in Haarlem een samenwerkingsconvenant ondertekend.

De partijen, de gemeenten Hoorn en Koggenland, Distriport CV en Scholtens projecten BV, gaven via deze ondertekening aan dat zij de ontwikkeling van hun nieuwe bedrijventerreinen voortaan afstemmen met elkaar. Aanwezig gedeputeerde Jaap Bond onderstreept het belang van afstemming tussen nieuwe bedrijventerreinen en is blij met deze vorm van samenwerking.

Concreet betekent dit dat bedrijvenpark Distriport in eerste instantie bedoeld is voor grote bedrijven (meer dan 1,5 ha) in transport, distributie en logistiek. Bedrijvenpark ât Zevenhuis richt zich juist op bedrijven kleiner dan 1,5 ha. Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord zal optreden als ondernemersloket voor promotie en verkoop. Voor beide terreinen is het provinciaal locatiebeleid van kracht. Dit houdt in dat elk bedrijf op de juiste plek wordt ondergebracht door zorgvuldig ruimtegebruik.

De verdere invulling en verdeling van de terreinen, evenals de wijze van afstemming, worden in bestemmingsplannen opgenomen. Getracht wordt om de twee bedrijventerreinen gelijktijdig op de markt te brengen, zodat de afstemming eenvoudiger wordt. De afstemming wordt jaarlijks besproken tussen de provincie en alle betrokken partijen. Â

---