Gemeente Papendrecht

10 december 2009

Wethouder Joop Tegelaar slaat eerste paal Anne Frankschool Woensdag 9 december sloeg wethouder Joop Tegelaar de eerste paal voor de uitbreiding van de Anne Frankschool.
De voorbereidingen voor deze bouw begonnen al in 2003, toen de eerste schetsen voor uitbreiding van de school werden gemaakt. Begin 2004 werden deze gepresenteerd aan omwonenden en na overleg werden de plannen aangepast. Drie jaar geleden, in december 2005, werd vervolgens alles in gereedheid gebracht om te gaan bouwen. De Anne Frankschool kreeg er echter steeds minder nieuwe leerlingen bij en hadden voldoende aan de bestaande ruimte. Door verschillende ontwikkelingen (onder meer op rijksniveau over kinderopvang en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning) veranderde dat en werden de plannen weer tevoorschijn gehaald. In augustus 2007 viel de definitieve beslissing.

Blombergse kerstsferen in Papendrecht
Glühwein en Bratwurst. Duitsland staat bekend om zijn kerstmarkten en daar hoort traditioneel de verkoop van deze producten bij. Op zaterdag 19 december verkopen bestuurders en ambtenaren uit Blomberg glühwein en heerlijke Duitse bratwurst (voor een goed doel) aan bezoekers van Winkelcentrum De Meent. De kraam staat tegenover boekhandel De Meent van 10.00 - 16.00 uur.
Ook de grote kerstboom op de parkeerplaats voor het gemeentehuis is een cadeau van Blomberg.

Met de verkoop van Gluhwein en bratwurst willen zij Papendrecht bedanken voor de inspanningen die de gemeente afgelopen jaar geleverd heeft bij de invulling van het concept Nelke küsst Tulpe. De opbrengst van deze verkoop wordt beschikbaar gesteld aan een Papendrechts goed doel.

Lichtjesfeest
Verder bezoekt de Blombergse delegatie het Lichtjesfeest vrijdagavond 18 december. Een feest voor jong en oud. Het Lichtjesfeest begint om 19.00 uur met een lampionoptocht. De lampionoptocht start om 19.00 uur op De Markt, de tocht gaat over winkelcentrum De Meent en komt dan weer terug op De Markt. Daar wacht rond 19.30 uur burgemeester De Bruin de optocht op en opent het Lichtjesfeest. Om 19.40 uur sluit Muziekvereniging Excelsior de avond af met kerstliedjes.

Geen vuurwerk rondom winkelcentrum
In het voetgangersgebied van winkelcentrum De Meent, in parkeergarage De Meent en de laad- en losruimte achter de Veerpromenade is het - ook rondom Oud & Nieuw - verboden vuurwerk af te steken. Vuurwerk brengt niet alleen gevaar voor winkelend publiek met zich mee, ook door beperkte bereikbaarheid voor hulpdiensten en mogelijke schade aan puien, straatwerk en meubilair wordt dit
verbod strikt gehandhaafd.

De gemeente Papendrecht heeft een aantal maatregelen genomen, zodat iedereen in Papendrecht veilig oud en nieuw kan vieren en de schade maximaal wordt beperkt.


____________