Ingezonden persbericht

Amadeus IT Group en de Spaanse staatssecretaris voor Internationale Samenwerking slaan handen ineen m.b.t. duurzame ontwikkeling van toerisme

De twee partijen zullen promotieactiviteiten ontplooien voor de sociale ontwikkeling en de duurzame ontwikkeling van toerisme in ontwikkelingslanden, met name in Latijns-Amerika en Afrika.

Hoofddorp, december 2009: David V. Jones, CEO van Amadeus IT Group, een toonaangevende leverancier van technologie en distributie oplossingen voor de reis- en toerisme-industrie, en Soraya RodrĂ­guez Ramos, de Spaanse staatssecretaris voor Internationale Samenwerking, hebben een kaderovereenkomst getekend voor de samenwerking m.b.t. duurzame ontwikkeling van toerisme.

De overeenkomst leidt tot de uitvoering van activiteiten ter bevordering van de sociale en duurzame ontwikkeling van toerisme in ontwikkelingslanden door middel van Corporate Social Responsibility acties. De gezamenlijke activiteiten worden met name in Latijns-Amerika en Afrika uitgevoerd, op specifieke vlakken. Dit zijn onder andere: het opleiden van vakmensen in de toerismesector, technologieoverdracht, promotie en ontwikkeling van het lokale toerisme, versterking en verbetering van het beheer van systemen in micro, kleine en middelgrote reisorganisaties, steun voor reisdistributie ondernemingen en het stimuleren van een sterke toeristische cultuur.



Ingezonden persbericht