Politie Zeeland

Politieberichten Zeeland 10 december 2009

Z-3604-2009 Diefstal uit woning, Terneuzen
Tussen woensdagmiddag 15.30 uur en woensdagnacht 00.10 uur is er ingebroken in een woning aan de Tramstraat in Terneuzen.
Uit de woning zijn enkele tientallen euro's en computerapparatuur met onbekende waarde weggenomen.
Er is een raam geforceerd; het totale schadebedrag is onbekend.

O-3605-2009 Auto gestolen en weer teruggevonden, Sint Maartensdijk
In de nacht van woensdag op donderdag tussen 00.00 uur en 05.30 uur is een auto, die geparkeerd stond aan de Westvest in Sint Maartensdijk weggenomen.
Donderdagochtend rond 09.15 uur is de auto aangetroffen in het bos aan de Wal in Sint Maartensdijk. De auto stond op een paal en was met de voorzijde tegen een andere paal gebotst. Ook bleek dat de radio uit de auto was weggenomen. De waarde van de radio is onbekend. Ook het schadebedrag is onbekend. Het voertuig is weer terug naar de eigenaar.

W-3607-2009 Verlichtingscontroles, Middelburg
De afgelopen vier dagen (maandag, dinsdag, woensdag en donderdag) heeft politie Zeeland, in de ochtenduren verlichtingscontroles gehouden op de grotere toegangswegen naar Middelburg.
Er is gecontroleerd op de Walcherseweg, de Oude Vlissingseweg, de Koudekerkseweg, de Abeelseweg en de Seissingel.
Bij de controles zijn in totaal 37 fietsers bekeurd omdat zij geen of geen goed werkende verlichting hadden.
Opvallend was dat erg veel van de gecontroleerde fietsers, met name scholieren, wel goede verlichting op hun fiets hadden.

O-3608-2009 Mishandeling Goes
Donderdagmiddag rond 17.30 uur is een 29-jarige automobilist uit Goes, aan de Beestenmarkt in Goes, door twee mannen mishandeld.
Rond genoemd tijdstip reed de 29-jarige man, met zijn vrouw en twee kleine kinderen in de auto, over de Beestenmarkt. In deze straat stond een busje geparkeerd. Twee mannen waren bezig met laden en lossen.
Omdat de 29-jarige man er met zijn auto niet langs kon stapte hij uit en vroeg de twee mannen of zij het busje iets wilden verzetten. Hierop werd de 29-jarige man meteen geslagen door de twee mannen. Ook toen hij op de grond lag kreeg de Goesenaar schoppen tegen zijn hoofd en lichaam.
De 29-jarige man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Goes.
De twee mannen, van 23 en 28 jaar oud, beiden uit Dirksland zijn aangehouden.

Z-3609-2009 Aanhouding wegens mishandeling
Donderdagmiddag rond 17.15 uur is een 50-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, aan de Westerhavenweg in Vlissingen, aangehouden.
Eerder die middag, rond 16.30 uur sloeg de man in de bus van Oostburg naar Breskens, zonder enige aanleiding een 13-jarige jongen uit Breskens in het gezicht. Door de buschauffeur is de man aan de Dorpsstraat in Breskens uit de bus gezet. Toen hij met het fiets voetveer in Vlissingen aankwam is de man aangehouden.