Gemeente Tilburg

Nummer
2009462CS
Datum
8 december 2009

Concernstaf
Gemeentelijke Onderscheiding

Zilveren legpenning van de gemeente Tilburg voor de heer W.H.J.G. (Willem) Bongaarts vanwege zijn verdiensten voor de stad.

E M B A R G O TOT DONDERDAG 10 DECEMBER 2009 ± 16.00 UUR.

Naam W.H.J.G. (Willem) Bongaarts
adres Willem II straat 90B
geboortedatum 12 februari 1946 in Tilburg
soort onderscheiding zilveren legpenning van de gemeente Tilburg uitreiking door drs. G.H.E. Mevis, loco-burgemeester van Tilburg plaats/ tijd op donderdagmiddag 10 december 2009 ongeveer om 16.00 uur in zaal 16, Carré 16 in Tilburg.

Bijzonderheden:
De directie van GO heeft de heer W.H.G.J. (Willem) Bongaarts voorgedragen voor een gemeentelijke onderscheiding. Op 1 januari 2010 gaat Willem Bongaarts op eigen verzoek met FPU; hij heeft 29 jaar bij overheidsinstellingen gewerkt, waarvan 18 jaar in Tilburg. Willem Bongaarts is voorgedragen omdat hij in een tweetal functies, te weten als opbouwwerker/teamcoördinator (later opbouwwerker/teamcoördinator woonwagenwerk) bij de Stichting Sociale en Culturele Opbouw Tilburg en daarna als gebiedsmanager bij Gebiedsteam West bij de gemeente Tilburg van bijzondere betekenis is geweest voor de stad. In zijn functie bij de gemeente Tilburg heeft hij ook verdiensten voor de gemeentelijke organisatie.
Specifiek voor Willem Bongaarts geldt dat hij zijn verdiensten voor de stad Tilburg deels in dienst van de gemeente Tilburg en deels uit hoofde van een andere functie in Tilburg heeft verworven. Gezien zijn jarenlange inzet voor de gemeente en (voordien) andere instellingen in Tilburg, zijn bijzondere betekenis door de jaren heen voor het woonwagenwerk en daarna als functionaris van de gemeente Tilburg in het bijzonder voor de relaties en verhoudingen tussen bewoners en andere partners op het sociale en maatschappelijke terrein enerzijds en de gemeente c.q. andere overheidsinstellingen anderzijds, heeft hij zich gedurende tenminste 18 jaar zeer verdienstelijk gemaakt voor de stad. Met de gemeentelijke onderscheiding wordt de waardering van het gemeentebestuur tot uitdrukking gebracht.