Ingezonden persbericht


Persbericht

PROLOGIS VERHUURT 35.100 VIERKANTE METER
IN EUROPA

AMSTERDAM - 10 december 2009 - ProLogis (NYSE: PLD), een toonaangevende internationale aanbieder van distributiefaciliteiten, heeft aangekondigd dat er in de ontwikkelingsportefeuille van het vierde kwartaal in Europa nieuwe leasecontracten voor in totaal ruim 35.100 vierkante meter zijn afgesloten.

"Wij zijn blij te kunnen constateren dat de verhuuractiviteiten in onze Europese portefeuille blijven toenemen", aldus Philip Dunne, president en CEO van ProLogis in Europa. "Op dit moment zien wij dat de markt zich aan het stabiliseren is. Een markt waarin ProLogis zich goed kan richten op nieuwe klanten door onder andere de gunstige ligging van de distributiecentra. Daarnaast kunnen we altijd aan de behoeften van onze klanten voldoen. Zo blijven we bijvoorbeeld in gesprek in ontwikkelgebieden om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, en maken we gebruik van moderne, hoogwaardige technieken op het gebied van duurzaamheid."

Recente activiteiten van ProLogis omvatten onder meer:


· Verhuur van 9.700 vierkante meter aan een toonaangevende Duitse detailhandel die actief is in 25 landen over de hele wereld. Deze nieuwe klant gaat de ruimte in Building One van ProLogis Park Neuenstadt betrekken, gelegen in het handels- en industriepark Unteres Kochertal (GIK) in Neuenstadt (Zuidwest-Duitsland).
· Verhuur van 7.500 vierkante meter aan Plenty Market, een detailhandelsketen voor algemene consumentenartikelen. Deze nieuwe klant gaat de ruimte in ProLogis Park Bologna betrekken, 15 km ten zuidoosten van Bologna (Italië).
· Verhuur van 6.300 vierkante meter aan een aanbieder van logistieke dienstverlening voor derden. Deze nieuwe klant gaat de ruimte in Building Seven van ProLogis Park Clesud betrekken, gelegen in Zuid-Frankrijk. Door deze transactie is de faciliteit, met een oppervlakte van 58.000 vierkante meter en onlangs opgeleverd (juli 2009), nu volledig bezet.
· Verhuur van 6.300 vierkante meter aan Honold International, een aanbieder van logistieke dienstverlening voor derden met klanten in 22 locaties verspreid over Duitsland, Roemenië, Rusland, Slowakije en China. Deze nieuwe klant gaat de ruimte in Building Two van ProLogis Park Augsburg betrekken, gelegen in Zuid-Duitsland nabij München.
· Verhuur van 5.400 vierkante meter aan Euro Freight Logistics, een aanbieder van logistieke dienstverlening voor derden. Deze nieuwe klant gaat de ruimte in Building Five van ProLogis Park Sochaczew betrekken, nabij Warschau (Polen).

ProLogis is een van de grootste Europese aanbieders van industriële ruimte en distributiecentra met een portefeuille van 11,6 miljoen m² in eigendom, in beheer of in ontwikkeling in 13 landen.

###

Over ProLogis
ProLogis is een toonaangevende internationale leverancier van distributiecentra, met meer dan 44 miljoen vierkante meter in industriële ruimte in markten verspreid over Noord-Amerika, Europa en Azië. ProLogis verhuurt distributiecentra aan fabrikanten, retailers, transportbedrijven, 3PL-logistieke dienstverleners en andere bedrijven met grootschalige distributiebehoeften. Het hoofdkantoor is gesitueerd in Denver, Colorado USA. ProLogis is een FORTUNE 500 bedrijf en lid van de S&P 500. Kijk voor meer informatie op www.prologis.com