Ingezonden persbericht


Wintersporter tankt 25 procent goedkoper
Tanken in wintersportsneeuw blijft het goedkoopst

EINDHOVEN 09-12-2009 De brandstofprijzen in Europa vertonen nog steeds grote prijsverschillen. Nederland is en blijft het duurste benzineland in Europa. In de wintersportlanden; Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Italië en Frankrijk is benzine respectievelijk; 28, 23, 11, 11 en 12 procent goedkoper dan in Nederland. Maar brandstof kan in sommige gevallen ook duurder zijn. Diesel is in Italië 3 procent duurder dan in Nederland. LPG is alleen in Frankrijk en Oostenrijk een paar procent duurder, aldus consumentencollectief www.UnitedConsumers.com Ten opzichte van 2008 betalen we overigens voor benzine een kwartje meer en ruim een dubbeltje voor diesel en LPG.

Twee rondjes in de skihut
De brandstofuitgaven aan een wintersport zijn ongeveer 200 euro voor diesel en 250 euro voor een paar tanken met benzine. Tank je slim, doordat je weet waar het in het buitenland goedkoop is, dan bespaar je 30 tot 40 euro. Twee rondjes in de skihut. Een overzicht van de brandstofprijzen in Europa staat op www.UnitedConsumers.com/vakantie Ongeveer 1.000.000 Nederlanders vertrekken deze winter naar de sneeuw. Zo'n 300.000 vertrekken nog dit jaar met de kerst. De helft van de Nederlanders kiest voor Oostenrijk, ongeveer 19% voor Frankrijk, 5% voor Duitsland en 8% voor Zwitserland.

Met volle tank vertrekken?
In Luxemburg is en blijft voor alle brandstoffen altijd het voordeligst. Rijdt u niet over Luxemburg naar de sneeuw, dan is het algemene advies voor diesel of benzinerijders; Tank zoveel mogelijk in de wintersportlanden: Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland zelf. Daar is de brandstof het goedkoopst.

Met een volle tank uit Nederland vertrekken loont alleen voor dieselrijders. Benzine rijders zijn namelijk in Duitsland 11 procent en België 6 procent goedkoper uit.
()


---