Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

MAXAM Medical wint prijs tijdens het Life Sciences Capitals investeerders forum

Leiden, 10 december 2009

MAXAM Medical heeft afgelopen woensdag de prijs voor 'Best Business Presentation' tijdens het investeerders forum van het Life Sciences Capitals 2009 congres gewonnen. Jeroen Voorham en zijn zakenpartner Fiebke Op de Macks, ontvingen de prijs uit handen van juryvoorzitter dr. Harrold van Barlingen, Managing Director Thuja Capital. Aan de prijs is 7.500 euro aan professionele adviesuren verbonden die door PricewaterhouseCoopers beschikbaar zijn gesteld.

MAXAM Medical is een jong start-up bedrijf, gerund door Voorham en Op de Macks, twee studenten van de TU Delft. In oktober 2008 zijn zij gestart met het idee om een nieuw innovatief medisch systeem te ontwikkelen, wat het eerste wetenschappelijk onderbouwde systeem zal zijn voor de diagnose en behandeling van bekkenbodem dysfuncties. Het bestaat uit een gepatenteerde invasieve probe met elektrodes om de spierspanning te meten in de bekkenbodem (EMG signalen), welke is uitgevonden in het LUMC. Verder is er een uitlees apparaat in ontwikkeling door MAXAM Medical om de signalen eenvoudig en eenduidig op een scherm te krijgen. Dit is het eerste systeem waarbij de ligging van de elektrodes ten opzichte van de bekkenbodem is gestandaardiseerd en het eerste systeem waarbij het mogelijk is om de gemeten signalen te vergelijken met gekalibreerde signalen van een gezonde bekkenbodem. Deze validatie wordt gedaan in samenwerking met het LUMC in een topklinisch onderzoek, gestart in november, waarin 250 gezonde mensen worden getest.

In totaal presenteerden acht start-up bedrijven hun bedrijfsplannen voor een forum van twintig life sciences investeerders. Volgens de jury had MAXAM Medical de beste business propositie met goed gedefinieerde mile stones. "Samen met het getoonde enthousiasme en het ondernemerschap van het team zal MAXAM Medical uitgroeien tot een vooraanstaand bedrijf", aldus de jury.

Het investeerders forum, dat in samenwerking met Holland Biotechnology, Alie Tigchelhoff werd georganiseerd, is een onderdeel van het Life Sciences Capitals congres.

De vijfde editie van het congres vond plaats afgelopen 9 december in het Stedelijk Concert gebouw te Leiden. Het congres, geopend door burgemeester drs. Henri J.J. Lenferink, heeft tot doel om een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van de Nederlandse life sciences sector. Life Sciences Capitals biedt aan bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten en investeerders een platform om kennis, trends en ontwikkelingen in de life sciences sector uit te wisselen en nieuwe business mogelijkheden te identificeren.

Aan het einde van het officiële programma werd dr.ir. Nettie Buitelaar MBA, Managing Director van het Leiden Bio Science Park bedankt voor het gastheerschap namens Leiden en werd bekend gemaakt dat het Life Sciences Capitals 2010 congres in Amsterdam gehouden zal worden.

Het Life Sciences Capitals 2009 congres werd o.a. mede mogelijk gemaakt door het Leiden Bio Science Park, Stichting Mibiton, Netherlands Genomics Institute, Provincie Zuid-Holland en PricewaterhouseCoopers.

Life Sciences Capitals is een initiatief van Iventus, een specialistisch bureau voor de ontwikkeling en organisatie van congressen, workshops en netwerkbijeenkomsten.