Derde show Kinderen Dansen op het IJs voor Nelson Mandela Kinderfonds

24/11/2009 12:41

Nelson Mandela Kinderfonds

Kinderen van bekende Nederlanders schaatsen ook dit jaar weer voor het Nelson Mandela Kinderfonds in de familieshow Kinderen Dansen op het IJs. De (klein)kinderen van onder andere Henny Huisman en Angela Groothuizen zijn al hard aan het trainen om hun dans onder de knie te krijgen. Nance en Gerard Joling presenteren de show traditiegetrouw op de dag na kerst, 27 december om 19.00 uur. Nance gaat vooraf met Beau van Erven Dorens naar Zuid-Afrika om met eigen ogen te zien wat het Nelson Mandela Kinderfonds doet voor de kansarme kinderen daar.

De deelnemers van Kinderen Dansen op het IJs zijn ook dit jaar kinderen van een bekende vader, moeder, opa of oma. Vorig jaar won Maxime Froger de schaatswedstrijd. Hij werd daarmee de opvolger van Christiaan Bauer, die in de allereerste editie in 2007 de beste was. Dit jaar strijden Donny (zoon van Dries Roelvink), Emma (kleindochter van Henny Huisman), Nona (dochter van Angela Groothuizen), Django (zoon van zanger Boris), Tony (kleindochter van Nelleke van der Krogt) en Niels (zoon van Ron Boszhard) om de eretitel. Met hun schaatspartners dansen zij elk voor een bepaalde groep kinderen in Zuid-Afrika.

Net als bij de vorige edities worden de optredens beoordeeld door de vertrouwde deskundige jury, gevormd door Holiday on Ice casting director Jayne Hamelink, officieel jurylid ijsdansen Wil Visser, ex-bondscoach kunstrijden Peter Moormann en choreograaf Marc Forno.

Beau en Nance in Zuid-Afrika

Met de traditionele familieshow hoopt het Nelson Mandela Kinderfonds veel nieuwe donateurs te werven. Het fonds komt op voor de kansarme kinderen van Zuid-Afrika. In dit land leeft meer dan de helft van de mensen onder de armoedegrens en de kinderen worden hierdoor het hardst getroffen. Nance en Beau van Erven Dorens gaan voor de uitzending zelf naar Zuid-Afrika om kinderen te bezoeken. Zij zien met eigen ogen wat voor verschil het Nelson Mandela Kinderfonds voor deze kinderen maakt. Het fonds biedt directe hulp aan verschillende projecten en helpt zo duizenden kinderen aan onderdak, gezond voedsel, onderwijs en medische zorg.

Kijkers die het fonds willen steunen, kunnen tijdens de uitzending bellen met het gratis nummer 0800-1330 of zich nu al aanmelden via www.nelsonmandelakinderfonds.nl.

Kinderen Dansen op het IJs is een productie van Eyeworks.

Kijkt u ook? Zondag 27 december, 19.00 uur, SBS 6.





http://www.nelsonmandelakinderfonds.nl