Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 27-12-2009

Politie houdt vijf personen aan bij alcoholcontrole in Breda

BREDA: De politie heeft zaterdag bij een alcoholcontrole in totaal vijf personen aangehouden. In totaal werden bijna 300 bestuurders gevraagd een blaastest te doen.

Agenten van het regionale Verkeershandhavingsteam (VHT) stonden tussen 15.00 en 18.00 uur op de Lunetstraat. Daar legden 130 bestuurders een blaastest; twee bestuurders werden aangehouden. Zij bliezen bij de ademanalyse 300 en 275 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijke limiet is. Tussen 19.00 en 22.00 uur werden 162 passanten gecontroleerd op de Belcrumweg. Hier bleken drie bestuurders meer gedronken te hebben dan de maximaal toegestane 220 ug/l. Zij bliezen respectievelijk 370, 435 en 420 ug/l. Laatstgenoemde bestuurder bleek bovendien niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs, zodat hij als beginnend bestuurder wordt aangemerkt. Voor deze categorie bestuurders bedraagt de wettelijke limiet 88 ug/l. Tegen alle vijf bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt.

Druk horecatoezicht in Bredase binnenstad: drie stappers aangehouden

BREDA: Agenten hebben zaterdagavond en -nacht in het horecatoezicht drie stappers aangehouden. Het was erg druk in de Bredase binnenstad; de kroegen en disco's zaten bomvol. Een 21-jarige Bredanaar werd gearresteerd, nadat hij een andere stapper had mishandeld bij een zaak aan het Kerkplein. Verder werden twee Bredanaren (20 en 24 jaar) bij afzonderlijke gevallen in de kraag gevat voor het verstoren van de openbare orde. Ook werden vier bekeuringen uitgeschreven voor
wildplassen en foutief parkeren.

Politie arresteert Bredanaar na woningbrand door hennepkwekerij

BREDA: De politie heeft zaterdagavond rond 23.30 uur een 43-jarige Bredanaar aangehouden. In zijn woning aan de Doornikstraat was op zolder een brand ontstaan. De brandweer had die snel onder controle, maar ontdekte een hennepkwekerij met circa 150 planten. Daarop werd de bewoner aangehouden. De buren moesten tijdelijk hun woningen verlaten. De woning liep behoorlijk wat schade op.

Man uit Etten-Leur in auto betrapt met amfetamine en GHB

ETTEN-LEUR: Een 26-jarige man uit Etten-Leur is zaterdagavond kort na 20.00 uur aangehouden wegens bezit van harddrugs. Agenten
controleerden de man op het Transferium waar hij samen met een vriendin in een auto zat. Daarbij werd een flesje met GHB en wat amfetamine gevonden. De verdachte mocht mee naar het bureau; tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Politie arresteert Bredanaar wegens mishandeling vrouw

BREDA: De politie heeft zondagmorgen een 44-jarige Bredanaar
gearresteerd wegens huiselijk geweld. Hij wordt ervan verdacht de keel van zijn vrouw te hebben dichtgeknepen en ook zou hij haar tegen een verwarming in hun woning in de wijk Geeren geduwd hebben. De Bredanaar werd ingesloten op het bureau voor verder onderzoek.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 27-12-2009 10:19 | © Regio Midden en West Brabant |