Politie Drenthe

Zaterdag

Provincie Drenthe, 26-12-2009

Beroving supermarkt
ASSEN Donderdagmiddag tussen 17.30 en 17.45 uur vond in een supermarkt aan de Noordersingel een beroving plaats. Een achter de kassa zittende medewerkster werd door een onbekende jongeman gedwongen de kassa te openen omdat hij geld wilde. Nadat de kassa geopend werd nam de knaap geld weg uit de kassalade en nam met een op afstand staande handlanger de benen. De daders renden hierna in de richting van de parkeergarage aan de Oostersingel. Het gaat om twee jongemannen tussen de 16 en 18 jaar oud. Een van de daders is ongeveer 1.75 lang, heeft een smal postuur en een blanke huidskleur. Hij droeg onder een dikke zwarte winterjas een grijze trui met capuchon, een spijkerbroek en een rode sjaal. De tweede dader is ongeveer 1.80 lang, heeft eveneens een smal postuur en een blanke huidskleur. Hij droeg een blauwe muts, beige jas en een grijze sjaal. Getuigen die de politie nog niet hebben gesproken kunnen bellen met 0900-8844. (2009063575)

Politie zoekt getuigen van poging tot doodslag
BOVENSMILDE Donderdag deed een 20-jarige Assenaar aangifte van poging tot doodslag cq zware mishandeling. Zaterdag 19 december omstreeks 18.00 uur bevond hij zich op een kerstmarkt aan de Schoolstraat. Toen hij bij de oliebollenkraam stond werd hij zonder enige aanleiding onverwachts door een Molukse jongeman met een knuppel of iets dergelijks geslagen. Doordat hij de slagen met zijn hand afweerde brak hij twee vingers. Hierna sloeg en trapte de man op hem in. De verdachte werd door een oudere Molukse man weggetrokken. Het slachtoffer moest zich met twee gebroken vingers en diverse kneuzingen onder doktersbehandeling stellen. De politie stelt een onderzoek in en wil graag spreken met getuigen, er waren meerdere mensen aanwezig bij de kraam, van deze zware mishandeling. Zij kunnen bellen met 0900-8844. (2009063466)

Auto met bestuurder te water
EMMEN Een 23-jarige bestuurder uit Nieuw Dordrecht reed donderdagavond op de Emmer Ondereinden met zijn auto ten gevolge van de gladheid het kanaal in. Op eigen kracht kon de onfortuinlijke bestuurder met een nat pak de walkant bereiken. (2009063595)

Aanrijdingen door gladheid
MEPPEL Een 22-jarige inwoonster van Meppel kwam in de nacht van donderdag op vrijdag in de Talmastraat met haar fiets ten val. Op het spekgladde wegdek liep ze een hoofdwond op en moest zich onder doktersbehandeling stellen. (2009063602)

Alerte discomedewerkers

BEILEN In de nacht van donderdag op vrijdag droegen medewerkers van discotheek LEF aan de Domoweg een 24jarige jongeman uit Tjalleberd over aan de politie. In zijn kleding troffen ze een flesje GHB aan. Er werd proces/verbaal opgemaakt. Ook een 19-jarige knaap uit Harkema bleek in het bezit te zijn van GHB. Hij werd onwel, niet meer aanspreekbaar en met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. (2009063606 2009063605)

Mishandeling en vernieling
NIEUW-BUINEN In de nacht van donderdag op vrijdag hield de politie in Nieuw-Buinen een 31-jarige man aan. Hij wordt ervan verdacht zijn 38-jarige vriendin te hebben mishandeld en divers huisraad te hebben vernield. De ruzie ontstond nadat hij op de vuist ging met de 44-jarige ex van zijn vriendin. Ook deze deed aangifte. (2009063608)

Gewonden bij brand in zorgcentrum

PEIZE Bij een brand in zorgcentrum de Hoprank aan de Hoofdstraat raakten vrijdagavond vier personen gewond. Medewerkers reageerden omstreeks 21.00 uur op het brandalarm en ontdekten dat er brand was in een kamer op de begane grond van het zorgcentrum. Twee medewerkers zagen dat de 72-jarige bewoner vlam had gevat. Ook de stoel waarin hij zat stond in brand. Door snel te reageren werd de bewoner geblust en de brandweer gebeld. Het slachtoffer werd met ernstige brandwonden overgebracht naar het Martiniziekenhuis in Groningen. Een 79-jarige bewoonster van dezelfde afdeling werd met ademhalingsmoeilijkheden ten gevolge van de rook eveneens overgebracht naar het Martiniziekenhuis. De twee medewerkers moesten zich met lichte brandwonden en ademhalingsmoeilijkheden onder doktersbehandeling stellen. Zij konden hierna huiswaarts keren. Ongeveer zes bewoners werden ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht in verband met ingeademde rook. Zij maken het goed. Negen bewoners van dezelfde afdeling werden in verband met rookoverlast elders in het zorgcentrum ondergebracht. Zij konden in de loop van de avond terug naar hun kamer. Voor zowel personeel als bewoners is nazorg geregeld. Het viel de hulpverleners op dat het handelen van zowel bewoners als personeel zeer gedisciplineerd en rustig verliep. Regelmatig worden dit soort situaties geoefend. (2009063673)

Aanrijding door onwelwording

ASSEN Een 75-jarige autobestuurder uit Assen is vrijdagmiddag onwel geworden in zijn auto. In een bocht op de Peelo Oost reed hij rechtdoor en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Hij werd met een ambulance overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis. (20090636440

Doorrijden na een aanrijding
EMMEN Vrijdagmiddag bekeurde de politie een 29-jarige autobestuurster uit Emmen. De vrouw was kort daarvoor met de auto van haar vriend tegen een in de Dingspellaan geparkeerde auto gereden en hierna doorgereden. Na onderzoek trof de politie haar aan en bleek dat ze geen rijbewijs had en samen met haar vriend aan het oefenen was geweest. (2009063648)

Rijden onder invloed en doorrijden na een aanrijding

ERICA Vrijdagavond ging een 29-jarige inwoner van Erica op de bon. Op de Peelstraat raakte hij met zijn auto in de slip en reed een sloot in. Hierbij liepen een hekwerk en enige bossages schade op. De man was hierna naar huis gelopen. Hij bleek onder invloed te zijn en blies 480 ug/l. Voor het rijden onder invloed en het doorrijden na een aanrijding werd hij bekeurd. (20090636750)

Huiselijk geweld

EMMEN In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie een 18-jarige vrouw aan. Ze wordt ervan verdacht haar 23-jarige vriendin te hebben mishandeld. (2009063676)

Inbraak in kledingwinkel
EMMEN In de nacht van vrijdag op zaterdag vond er een inbraak plaats in een kledingwinkel aan de Hoofdstraat. Een raam werd geforceerd waarna er een laptop en een fotocamera werden weggenomen. (2009063685)

Overval in woning
ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 34-jarige inwoner van Musselkanaal in de woning van een vriend aan de Kerkstraat overvallen. De man die daar alleen aanwezig was opende de deur nadat er geklopt werd. Drie onbekende mannen met bivakmutsen op bedreigden hem en vroegen om geld. Ze namen de portemonnee van de man mee. De politie stelt een onderzoek in. (2009063687)

Man aangehouden terzake beledigen, mishandelen en bedreigen met de dood van een politieman
HOOGEVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie een 38-jarige inwoner van Koekange aan. Toen de man aangesproken werd omdat hij tegen een winkelpui stond te plassen reageerde hij agressief. Hij beledigde de politie waarna hij werd aangehouden. Tijdens zijn aanhouding verzette hij zich hevig en bedreigde de politie. Nadat hij na zijn aanhouding achter in een politieauto geplaatst werd en hem de autogordel werd omgedaan gaf hij een politieman een kopstoot en bedreigde hij hem met de dood. Hij werd met gepast geweld overgebracht naar het bureau en ingesloten. (2009063686)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.