Ingezonden persbericht


Lebbis en Van Roozendaal bundelen krachten in Late Night 2009

In de laatste dagen van 2009 spelen Hans Sibbel (Lebbis) en Maarten van Roozendaal de Late Night 2009. Op initiatief van cabaretier Lebbis maken de heren geen oudejaarsconference, maar een actuele voorstelling over dat wat ze bezig houdt. Een programma met tirades zoals we die van Lebbis kennen en liederen zoals alleen Maarten van Roozendaal die kan zingen. Lebbis; 'Ik wil al een tijd lang iets bijzonders maken met Maarten van Roozendaal, die ik bewonder om zijn prachtige stem en beeldschone liedjes. Het einde van 2009 bleek een mooie aanleiding, een Late Night schept de perfecte sfeer voor een warme en bijzondere voorstelling.'

Van maandag 28 december t/m woensdag 30 december is Late Night 2009 is in De Kleine Komedie te zien nà de reguliere programmering, om 23.30 uur. Op Oudejaarsdag, 31 december, begint de voorstelling om 15.00 uur. Een eersterangs kaart kost ¤ 12,500.

Tot en met 12 december staat cabaretier Lebbis met zijn voorstelling Hoe Laat Begint Het Schieten? in de Nederlandse theaters. Voor deze voorstelling kreeg hij in 2009 een nominatie voor de Poelifinario (de beste voorstelling van het afgelopen seizoen). Maarten van Roozendaal, die voor zijn voorstelling Wilde Westen in 2008 de Poelifinario daadwerkelijk kreeg, was de afgelopen tijd te zien met een Best Of programma begeleid door een vijfkoppige band.

Lebbis kenmerkt zich door een spervuur aan grappen, vaak over de actualiteit van de dag. De vrijblijvendheid van de actuele grap maakt plaats voor engagement. De persoonlijke betrokkenheid bepaalt de keuze van de onderwerpen. De vorm van zijn voorstelling leunt tegen die van de stand-up comedy en door de toegenomen diepgang is het de meest actuele versie van het traditionele cabaret. Lebbis, zoals Hans Sibbel zich on stage noemt, wordt meestal in één adem genoemd met Dolf Jansen. Samen maakt ze vanaf 1988 veel cabaretprogramma's. Onder de naam Lebbis maakt hij voor het theater vanaf 2002 ook solovoorstellingen. Voor zijn laatste voorstelling Hoe laat begint het schieten? krijgt hij een nominatie voor de Poelifinario, de prijs voor de meest indrukwekkende cabaretprogramma van het seizoen.

Maarten van Roozendaal houdt zich jarenlang in leven door zijn muzikale activiteiten te combineren met het werken als barman. In 1990 krijgt hij het inzicht dat het theater definitief zijn bestemming moet worden met zelf geschreven Nederlandstalige teksten. Dit resulteert in tien avondvullende theaterprogramma's die hem veel prijzen opleveren. Zo wint hij in 1994 het Amsterdams Kleinkunst Festival, ontvangt hij in 1998 een Zilveren Harp en krijgt hij de Annie M.G. Schmidtprijs in 2001 voor het lied Red mij niet. Voor Het Wilde Westen krijgt hij in 2008 de Poelifinario, de prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma van het seizoen. Afgelopen seizoen speelde hij met band zijn beste nummers in de voorstelling En noem het maar Vrienden.