Gemeente Haarlem


Gemeente Haarlem verkoopt pand Grote Houtstraat 1A en 1B

Op 11 november 2009 heeft de gemeente Haarlem overeenstemming bereikt over de verkoop van de horeca- en winkelruimte gelegen op de begaande grond aan de Grote Houtstraat 1A en 1B te Haarlem. Nadat ook het college van

B en W en de gemeenteraad akkoord zijn gegaan met de verkoop is de verkoop nu definitief. De eigendomsoverdracht heeft vandaag plaatsgevonden.

De eerste en tweede verdieping van het gebouw blijven in eigendom van de gemeente. De koper van het pand is de eigenaar van Grandcafé Doria. Voor Doria is de aankoop van belang om eventuele investeringen in de toekomst niet in een huurpand te hoeven doen, maar in een pand dat eigendom is.

Monumentale waarde gegarandeerd
Het behoud van het eigendom door de gemeente is niet noodzakelijk om het karakter en de monumentale waarde van het gebouw blijvend voor de stad te behouden. Het gebouw is een Rijksmonument, waardoor de monumentale waarde van het pand meer dan voldoende gewaarborgd is. Ook het bestemmingsplan zoals dat thans geldend is, blijft onveranderd van kracht. Door de verkoop verandert er dan ook feitelijk niets, alleen is er een nieuwe eigenaar.
Voor de huurder van de winkelruimte zal er niets veranderen; de nieuwe eigenaar dient de huurovereenkomst, met alle rechten en plichten, te respecteren.