Politie Drenthe

Vermist jongetje in Duitsland aangetroffen

Klazienaveen, 09-01-2010 o Het 7-jarige jongetje uit Emmer Compasuum dat sinds vrijdagmiddag 17.00 uur werd vermist is vrijdagavond rond 21.30 uur ongedeerd en in goede gezondheid terug gevonden in het Duitse Twist.

Het jongetje werd overgebracht naar een Duits politiebureau, werd daarna teruggebracht naar een politiebureau in Klazienaveen en werd herenigd met zijn ouders. Vrijdagmiddag rond 17.00 uur raakte het jongetje zoek tijdens het winkelen in Klazienaveen. De moeder raakte haar zoontje kwijt in een schoenenwinkel aan de Pastoor Jongeriusstraat. Na de melding bij de politie werd een grote zoekactie opgestart in samenwerking met de brandweer. Bijna twintig politiemensen en brandweerlieden zochten naar het jongetje. Hierbij werd een speurhond, een warmtegeleider en meerdere voertuigen ingezet. Vanwege het weer kon een politiehelikopter niet ingezet worden. Daarnaast werden verschillende media ingezet om het jongetje terug te vinden. Rond 21.30 uur kreeg de politie een belletje uit Duitsland. Het jongetje was in Twist aangetroffen en verkeerde in een goede gezondheid. Het jongetje gaf dat hij zijn moeder kwijt was geraakt en onderweg was naar huis. Zijn wandeling van ruim 10 kilometer bracht hem echter in het Duitse Twist. (2010001773)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.