Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

OPGELET: OP DIT BERICHT RUST EEN EMBARGO TOT ZATERDAG 9 JANUARI 17.00 UUR.

Ryan Murphy, Marloes Fellinger en Peneso Iosefo MVP's 2009

Nieuwegein, 8 januari 2010

Ryan Murphy van Konica Minolta Pioniers is uitgeroepen tot de meest waardevolle honkballer van 2009. Bij het softbal gaat die eer naar Marloes Fellinger (Sparks Haarlem) en Peneso Iosefo (Spikes). Honkbalcoach van het jaar is Steve Janssen. De Belg leidde in zijn eerste seizoen als hoofdcoach Door Neptunus naar de landstitel. Berend Mannessen verdient met de promotie van DSS naar de hoofdklasse de titel 'softbalcoach van het jaar'.

De prijswinnaars ontvingen hun 'awards' zaterdag 9 januari j.l. tijdens de nieuwjaarsreceptie van de KNBSB in het Huis van de Sport in Nieuwegein. Langs de Lijn-verslaggever en honk- en softballiefhebber Andy Houtkamp fungeerde daarbij als spreekstalmeester.

Ryan Murphy liet bij de MVP-verkiezing Eugene Kingsale (Door Neptunus) en Danny Rombley (Corendon Kinheim) achter zich. De speler van Pioniers was in 2009 goed voor een slaggemiddelde van .312, scoorde 21 runs en sloeg 30 keer een teamgenoot over de thuisplaat. Bovendien werd Murphy ook uitgeroepen tot beste werper van 2009. De Canadees won op de heuvel tien duels met een verdiende puntengemiddelde van slechts 0.89.

Bij het softbal troefde 'MVP' Marloes Fellinger van Sparks Haarlem met een slaggemiddelde van .420 Lindsey Meadows (Computer SOS Tex Town Tigers) en Makenzie Smith (Euro Stars) af. Beste werpster van 2009 werd Aimee Murch (Iber Lingua Terrasvogels). Peneso Iosefo was 'pitcher van het jaar' bij de mannen. Maar ook het slaggemiddelde van .397 van Iosefo was ongeëvenaard. De speler van Spikes bleef daardoor in de MVP-verkiezing Damien Nairn (Storks) en Julius Veeris (Kokolishi) voor.

Iosefo mocht in Nieuwegein nog een prijs in ontvangst nemen, want zijn 13 homeruns leverden hem ook de titel 'Homerun King' van het mannen softbal op. Bij de vrouwen ging die prijs naar Marloes Fellinger (5 homeruns). Bryan Engelhardt van Corendon Kinheim was in 2009 met 8 homeruns de onbetwiste homerunkoning op de honkbalvelden.

Bjorn Hato mocht de Ron Fraser Award in ontvangst nemen, de prijs voor de meest waardevolle speler bij de honkbaljeugd. De 18-jarige Hato, die in 2009 debuteerde in de hoofdmacht van Kinheim als pinchrunner, sloeg voor het Rookie League-team een gemiddelde van .403. Samen met teamgenoot Kevin Weijgertse tekende hij afgelopen december een profcontract bij de New York Mets. Bij het softbal ontving Kim Donkers (Euro Stars) als talent van het jaar de Bep van Beijmerwerdt-trofee. De Egbert van der Sluis Memorial ging naar Virginie Anneveld. De speelster van Tex Town Tigers was de meest talentvolle softbal international van 2009.