Ingezonden persbericht


Capelle aan den IJssel, 2 januari 2010

Optreden Young & Desperate 09-01-10 | EXIT | Rotterdam
Young & Desperate uit Capelle aan den IJssel heeft in 2009 flink aan de weg getimmerd. Er komt steeds meer bekendheid rond deze jonge, maar getalenteerde band met een gemiddelde leeftijd van 17 jaar.

2010 beloofd een mooi jaar te worden. Hun agenda begint aardig vol te lopen en er staan leuke projecten op stapel. Een nieuwe single zal binnenkort worden uitgebracht. Ze beginnen meteen goed. Op zaterdag 9 januari 2010 staat Young & Desperate in de EXIT te Rotterdam.

De zaal is open om 21:00 uur. De entree is ¤ 5,-.
Circumstances trapt af om 22:00 uur.

BIOGRAFIE

Young & Desperate speelt sinds oktober 2009 in deze formatie.

Ze schrijven en spelen hun eigen rockrepertoire. Stevige melodieuze gitaarpartijen van Sander en Rick, de stuwende en retestrakke bas van Richard, de snoeiharde drumpartijen van Jeroen, vormen de basis voor de veelzijdige en warme stem van Simoon.

Op de websites van de band kun je je op de hoogte laten houden van de ontwikkelingen van Young & Desperate. Een optreden van Young & Desperate is geweldig om mee te maken, want hun podiumprestaties doen niet onder voor grote bands.

Begin januari 2008 heeft Young & Desperate hun debuut CD opgenomen. In april 2008 hebben ze de grote finale van Make More Music gewonnen. Met deze prijs is in oktober 2008 de 2e CD opgenomen: One day you will know...

Young & Desperate heeft ondertussen leuke optredens gedaan: De Melkweg, P60, Trailerpop, supportact van Gino Vannelli en Candy Dulfer en nog veel meer.

Enkele recensies :

3voor12 Flevoland (2008):
"Hèt hoogtepunt was het optreden van een uiterst jonge rockband genaamd Young & Desperate. Simoon beschikt over een stevige stem, begeleid door lekker krachtig rockende muziek. Het was pas hun tweede live optreden, maar dit was niet te merken. Ze slaagden erin om op het podium een leuk feestje te bouwen. Een veelbelovende en verrassende band die in de gaten gehouden moet worden..."

"De terechte en overduidelijke winnaar was de pop/rockband Young & Desperate. De ultrajonge formatie uit Capelle aan den IJssel wist de hele jury, het publiek en zelfs hun concurrenten te overtuigen. Er werd strak gespeeld en hun nummers zaten goed in elkaar. Vooral de drummer maakte veel indruk met zijn harde en snelle slagwerk."

Grote Prijs van Rijnmond (2008):
"Young & Desperate sluit af met een show die zo degelijk staat als een huis..." "Goede rocksongs die gemakkelijk in het gehoor liggen, met een charmante Simoon van Os die over een uitstekend bereik beschikt..."
"Krezip maar dan een tikkeltje rauwer, Anouk met een muur van geluid..."

MakeMoreMusic (2008):
"Jonge honden..."
"Terechte winnaars! Hier horen we nog veel meer van..."

Jury Trailerpop (2008):
"Young & Desperate is in de ogen van de vakkundige jury een band met veel potentie. Strakke muziek, goede ritmesectie, sterke zang en een fantastische performance."

3voor12 Rotterdam (2009):
"Geweldige band met veel potentie..."

"Het optreden begint met een denderende muur van geluid. Vervolgens maakt zangeres Simoon ietwat bescheiden haar entree. Na een korte introductie begint de band met een setlist van ruim twaalf songs waarmee ze goed hun diversiteit en creativiteit aan het publiek overbrengen. Ruige nummers, waarin zangeres Simoon een aangename draai aan het geheel geeft, worden goed afgewisseld door akoestische stukken waarbij er zelfs gevraagd word om aanstekers of mobiele telefoons. Een leuke bonus van het optreden is de aparte manier van interactie die de band met de zaal heeft. Young and Desperate is klaar voor Ahoy!"

Young & Desperate is:

· Simoon, zang

· Sander, gitaar / zang

· Steven, gitaar / zang

· Richard, bas / zang

· Jeroen, drums


---- --