Gemeente Lopik

Aanvraag subsidie cultuurparticipatie provincie Utrecht

In de raadsvergadering van dinsdag 26 januari 2010 wordt het agendapunt 'Aanvraag subsidie cultuurparticipatie provincie Utrecht' besproken.

De provincie Utrecht stelt subsidies beschikbaar voor cultuurparticipatie wanneer gemeenten ook zelf investeren. Het college stelt de gemeenteraad voor akkoord te gaan met de aanvraag en het dekkingsvoorstel van de eigen investering van EUR 6.000.

Het programma richt zich op amateurkunst, cultuureducatie en volkscultuur. Met de subsidieaanvraag bij de provincie krijgt de gemeente meer mogelijkheden om activiteiten in te zetten. Hiermee kunnen meer inwoners actief deelnemen aan cultuur. De gemeente komt voor subsidie in aanmerking wanneer ook eigen middelen worden ingezet. Het Cultureel Platform zal een rol spelen in het bundelen van gemeentebrede plannen voor cultuurparticipatieprojecten.

Het college stelt de gemeenteraad voor akkoord te gaan met de aanvraag subsidie cultuurparticipatie provincie Utrecht en het dekkingsvoorstel eigen investering ter hoogte van EUR 6.000. Dit bedrag is opgebouwd uit EUR 1.500 uren ambtelijke inzet, EUR 2.000 algemene reserve en EUR 2.500 al begroot in 2010.