Ingezonden persbericht


OUD-ARCHIEF LINSCHOTEN OPTIMAAL ONTSLOTEN DOOR INVENTARISLIJST

De onlangs gepubliceerde inventaris van het oud-archief van de gerechten die in het verleden onder Linschoten vielen, betekent een enorme verbetering van de toegankelijkheid van dit archief. De inventaris kwam tot stand bij het Regionaal Historisch Centrum (RHC) Rijnstreek en Lopikerwaard te Woerden.

De inventaris bevat naast een heldere beschrijving van alle onderdelen van het oudâ¤'archief ook een gedetailleerde inleiding waarin uit de doeken wordt gedaan hoe het plaatselijke bestuur in de diverse gerechten geregeld was.

Met de 150 pagina's tellende inventaris wordt het oud-archief van Linschoten optimaal ontsloten voor mensen die onderzoek willen doen naar de geschiedenis van de gerechten Linschoten, Mastwijk, Achthoven, Heeswijk, Polanen en Cattenbroek in de periode 1560 tot en met 1813.

Omdat het oud-archief dat met de inventaris toegankelijk wordt gemaakt zeer waardevol is, is de inventaris voor de lokale geschiedschrijving van grote betekenis. Het oud-archief van Linschoten is voor iedereen in te zien bij het Regionaal Historisch Centrum Rijnstreek en Lopikerwaard in Woerden.

De inventaris zal dinsdag 26 januari a.s. door de heer W.R.C. Alkemade, streekarchivaris van het Regionaal Historisch Centrum, worden aangeboden aan burgemeester Bert Jansen van Montfoort.

Montfoort, 21 januari 2010