Politie Groningen

Zware mishandeling en poging verkrachting in Opsporing Verzocht

Groningen, 25-01-2010 o Op dinsdag 26 januari wordt in het opsporingsprogramma van de AVRO, Opsporing Verzocht, aandacht besteed aan de zware mishandeling en poging verkrachting van een 18-jarige vrouw in Groningen. De politie is met een onderzoek bezig en roept de hulp in van de kijkers.

Wat is er gebeurd?

Op zondag 12 juli omstreeks 05.15 uur fietst een 18-jarige vrouw over de Goudlaan te Groningen in de richting van de wijk Reitdiep. Zij wordt ingehaald door een man. Op het moment dat hij haar passeert spuugt hij haar vol in het gezicht.

Zij vertrouwt het niet en fietst snel verder. Vlak voor het tunneltje, gelegen tussen het zuidelijke fietspad naast de Friesestraatweg en de wijk Reitdiep, heeft de man zijn fiets dwars over het fietspad gezet. Ze krijgt de kans niet om te keren en wordt van de fiets getrokken. Als de vrouw op de grond ligt, schopt hij haar meerdere keren in het gezicht. Ook probeert hij haar aan te randen. Dan gaat hij er opeens vandoor. Het slachtoffer heeft letsel in haar gezicht en een neusfractuur.

Het signalement

Het gaat om een blanke man van tussen de 40 en 45 jaar, lengte 1.80 a
1.90 m en heeft een grof lichaam. De man heeft licht kort haar, korte stoppels/slecht geschoren. Hij heeft lichtkleurige ogen en droeg die nacht een rode jas, een spijkerbroek en grove schoenen.

Ander incident

Diezelfde nacht, twee uren eerder, is een 23-jarige vrouw op het Damsterdiep in haar gezicht gespuugd door vermoedelijk dezelfde man. De vrouw fietst hard weg en weet te ontkomen.

Uitzending

Opsporing Verzocht is dinsdag 26 januari te zien op Nederland 1, rond omstreeks 21.50 uur.

De herhaling is te zien op woensdag 27 januari op Nederland 2 om 10.05 uur.