Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht, 26-01-2010

Weer aanhouding dankzij sneeuwspoor

UTRECHT Op zondagmorgen 24 januari heeft de politie een verdachte van een woninginbraak aangehouden dankzij een sneeuwspoor.

Omstreeks 09.00 uur kreeg de politie de melding dat op de Minstraat een woninginbraak had plaatsgevonden. Agenten gingen ter plaatse om de aangifte op te nemen. In de Minstraat werden ze direct door een bewoner die slachtoffer was geworden van de inbraak aangesproken. De man vertelde dat hij thuis kwam en zag dat er was ingebroken. Via het balkon was een inbreker de woning binnengekomen en had daar spullen meegenomen. Onder het balkon zag de bewoner nog een schoenenspoor in de sneeuw.

De bewoner volgde samen met de agenten het schoenenspoor en ze kwamen uit bij een woning in de omgeving. De politie belde aan en trof de bewoner thuis aan. In de gang van de woning stond een paar schoenen waarvan het profiel nagenoeg overeenkwam. De man is aangehouden en de schoenen zijn in beslag genomen voor nader onderzoek.

Man aangehouden voor belediging

UTRECHT De politie heeft maandagavond een man aangehouden omdat hij de agenten beledigde.

Agenten surveilleerden omstreeks 20.30 uur in de omgeving van de Rooseveltlaan op zoek naar een automobilist die zich zeer asociaal in het verkeer had gedragen. Aan de hand van het kenteken zagen agenten de auto op de Rooseveltlaan rijden. De bestuurder kreeg een stopteken en de inzittenden werden gecontroleerd. De 20-jarige bestuurder uit Utrecht gedroeg zich al meteen vervelend en wilde niet meewerken. Omdat de man de agenten bleef beledigen werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Vrouw voorkomt diefstal van haar auto

VLEUTEN Maandagmiddag heeft een vrouw op de Conferenceperenlaan voorkomen dat haar auto gestolen werd.

De politie kreeg omstreeks 17.35 uur een melding dat een vrouw voor haar auto gesprongen was om te voorkomen dat deze gestolen werd. Ter plaatse bleek dat een 43-jarige vrouw uit Vleuten een aantal weken geleden haar huis en autosleutels was verloren. Nu zat de vrouw in huis en hoorde dat haar auto werd gestart en wegreed. De vrouw bedacht zich geen moment en sprintte naar buiten. Zij ging voor haar auto staan waardoor de bestuurder moest stoppen. De autodief sprong uit de auto en rende weg over de Landschapsbaan in de richting van de wijk Vleuterwijde.

De politie is op zoek naar getuige(n) van de diefstal. Het signalement van de jongen luidt; 15 16 jaar oud, rond de 1.70 mtr. lang en een slank postuur. Hij droeg een donkere jas van gladde stof, een gebreide muts met flappen over de oren. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.