Gemeente Oldebroek


Centrum Jeugd en Gezin nu ook in gemeente Oldebroek

Als ouders weten we maar al te goed dat bij het opvoeden van je kinderen veel komt kijken. Je zit vaak met vragen waar je graag even met een deskundige over wil praten. Maar dan komt het. Waar moet je dan naar toe. Er zijn zoveel instanties dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Maar ook de jongeren zelf zitten soms met vragen. Door de komst van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) hopen we daar een adequate oplossing voor te hebben gevonden, aldus wethouder André Maat.

Voor wie nog meer?
Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is bedoeld voor iedereen met vragen over opvoeden en opgroeien. Kinderen, jongeren, ouders, verzorgers, grootouders en mensen die beroepsmatig of als vrijwilliger met kinderen werken zijn welkom in het CJG.

Binnen zonder kloppen!
Het is niet nodig om een afspraak te maken. In het Centrum voor Jeugd en Gezin zijn tijdens de openingsuren altijd deskundige medewerkers aanwezig om een antwoord of een advies te geven. Bij ingewikkelde vragen of grotere problemen begeleiden medewerkers van het CJG u naar de beste hulp of oplossing. Deze dienstverlening is gratis. Medewerkers van het CJG beantwoorden ook vragen die u telefonisch of per e-mail stelt. Daarnaast kunt u ook kijken op de website, wwwcjgoldebroek.nl, die eind februari in de lucht is.

Allerlei onderwerpen
Het Centrum voor Jeugd en Gezin geeft antwoord op vragen over activiteiten in de vrije tijd, onderwijs, peuterspeelzalen, kinderopvang, jeugd- en jongerenwerk en tal van andere onderwerpen. Het CJG weet ook raad bij sociale- en gezondheidsvragen. Zoals over zwangerschap, pesten op school, voeding, echtscheiding of verslaving. Wie geen directe vraag heeft, maar wel op zoek is naar achtergrondinformatie over een bepaald onderwerp, treft er een ruim aanbod van folders en ander informatiemateriaal aan. Alle deskundigheid op één adres
Alle deskundigen op één adres
In het Centrum voor Jeugd en Gezin werken alle belangrijke organisaties op het gebied van opvoeden en opgroeien samen. Een zoektocht langs verschillende instanties is daardoor niet meer nodig. In het CJG is de kennis en ervaring van pedagogen, maatschappelijk werkers, artsen, verpleegkundigen, jongerenwerkers en andere deskundigen samengebracht. Er wordt ondermeer nauw samengewerkt met het jongerenwerk, straathoekwerk, huisartsen, scholen en verloskundigen. Al deze verschillende disciplines en activiteiten van het CJG worden gecoördineerd door Wietse de Boer.

Waar
Het Centrum Jeugd en Gezin is voorlopig gehuisvest in het voormalige Groene Kruisgebouw aan de Callunastraat 15 in Wezep.

Opening
Op 22 februari wordt het CJG geopend door wethouder André Maat en minister André Rouvoet. Nadere informatie volgt nog.

Openingstijden
maandag9.00 - 11.00 uur
dinsdag15.30 - 17.30 uur
woensdag9.00 - 11.00 uur
donderdag15.30 - 17.30 uur
vrijdag9.00 - 11.00 uur