Saxion Hogescholen
BR>

di 26 januari 2010

Saxion goes China!

Het ministerie van Economische Zaken kent Saxion dit jaar een subsidie toe voor het project `IPO goes China'.

De opleiding Industrieel Product Ontwerpen (IPO) gaat daarmee verschillende activiteiten uitvoeren om inzicht te krijgen in de Chinese ontwerpmarkt en industrie. Ze doet dit samen met de bedrijven Industrial Design Centre en Indes, die partners zijn in dit project. De activiteiten omvatten onder andere kennisuitwisseling met internationale bedrijven en universiteiten, inclusief gastdocentschappen. Ook organiseert de opleiding een praktijkweek, waarin Chinese en Nederlandse studenten en docenten aan de slag gaan met opdrachten van bedrijven.

Projectleider Marike Lammers: "Gezien de razendsnelle ontwikkelingen op ontwerpgebied in China is het belangrijk om nu inzicht te krijgen in het potentieel en de markt daar. Hoewel in China het accent nog sterk op productie en optimalisering ligt, wil men de komende jaren een grote slag maken in productontwikkeling. Juist daarin ziet Saxion veelbelovende mogelijkheden voor (toekomstige) Nederlandse ontwikkelaars en ontwerpers. Met onze schat aan internationale expertise kunnen we een goede en onderscheidende rol in de Chinese ontwerpmarkt spelen." Voor studenten van Saxion is een nadere kennismaking met China dan ook belangrijk. Het projectteam zoekt daarom momenteel naar interessante plekken voor stagiairs en afstudeerders in het land van de draak. "Zo'n internationale ervaring is ontzettend leerzaam en biedt meerwaarde voor je toekomstige carrière."

Als kick-off van het project `IPO goes China' is er onlangs een team van ontwerpers, docenten en medewerkers van het kenniscentrum Design & Technology van Saxion naar China geweest. Daar spraken ze met ervaringsdeskundigen uit de Nederlandse industrie en collega's van Chinese universiteiten.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met projectleider Marike Lammers, via m.t.lammers@saxion.nl. Voor vragen over publicaties en marketing kunt u terecht bij Silvia Stegeman, communicatiemedewerker van Saxion academie Life Science, Engineering & Design, tel. 053- 4871779 of via s.stegeman@saxion.nl.


____________________ Zoek